Križni put u Katunima

Nekoliko stotina vjernika iz svih župa omiškog dekanata okupilo se na tradicionalnoj pobožnosti Križnog puta koji se već nekoliko godina održava u župi Radobilji u Katunima-Kreševu. Nepregledna kolona, u tišini i molitvi sjedinjena s Isusovom boli i patnjom, protezala se kilometar dugom cestom prema brdu Gradini ponad župne crkve. Tradicionalni obred razmatranja muke Kristove, uz suradnju nekoliko svećenika, predvodio je katunsko-kreševski župnik don Mijo Grozdanić. Tijekom obreda nošen je nekoliko metara visoki križ pod kojim su naizmjenično klecala koljena svih onih koji su ga odlučili nositi...

RADOBILJA

Križni put u Katunima: kilometarska kolona sjedinjena s Isusom

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Kao novost ove godine, svečanost su uveličali članovi udruge stražara Kristova groba na način da je pokraj svake postaje stajao po jedan stražar Gospodinova groba s bakljom.

Nakon dolaska na vrh Gradine, podno trideset metara visokog armiranobetonskog raspela vjernicima se obratio omiški dekan don Ljubo Bodrožić, tom prigodom predstavivši nekolicinu svećenika koji su po dekretu splitsko-makarskog nadbiskupa msgr. Marina Barišića u kolovozu prošle godine preuzeli župe u omiškom dekanatu.

Povezani članci

Who's Online

We have 166 guests and one member online

  • admin