Dodir dobrote 2011: Hrvatski dobrovoljni davatelji krvi dobitnici Oscara humanosti

dodir dobrote 2011Hrvatski dobrovoljni davatelji krvi ovogodišnji su dobitnici Oscara humanosti za Dobročinstvo koje se živi, priznanja koje se u okviru akcije Dodir dobrote petu godinu za redom dodjeljuje za sustavno djelovanje u humanitarnom radu. Podsjetimo, to vrijedno priznanje do sada su dobili Robert Pauletić, Zlatan Stipišić Giboni, Slaven Bilić i Gorska služba spašavanja. Ove godine cilj akcije je bilo prikupljanje sredstava za dovršenje uređenja prostora Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u Splitu koji će biti stavljen u funkciju za dva tjedna, a opremljen je kao ogledni primjer ureda u kakvom mogu raditi osobe s invaliditetom. U dosadašnjem humanitarnom djelovanju prikupljeno je preko dva milijuna kuna koja su izravno uplaćena na račune štićenika udruga osoba s invaliditetom za njihove potrebe od lijekova i ortopedskih pomagala do uređenja životnog prostora. ...

DODIR DOBROTE  2011.

Hrvatski dobrovoljni davatelji krvi dobitnici Oscara humanosti

Izvor: Libor

Završna svečanost akcije koju već 5 godina  organiziraju Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, Rotary Club Split plus i Libor marketing management, održana je u dvorani Grand Dalmacija hotela Le Meridien Lav u Podstrani, pokrovitelja projekta.

dodir dobrote 2011

Dobitnici priznanja Oscar humanosti po kategorijama su:

Mario Horić, izdavač

Svojom konstantnom prisutnošću u raznim humanitarnim djelovanjima, kroz konstantno doniranje za razne humanitarne projekte, nastoji potaknuti i druge o potrebi pomaganja onih kojima životna zbilja nije bila sklona.

prof. Ante Mislav Omazić, Ekonomski fakultet Split

Nedavno je izazvao revoluciju na fakultetu kad je u sklopu kolegija “Menadžment promjena” potaknuo studente da, u zamjenu za puko štrebanje činjenica, kao dio ispita osmisle i u djelo provedu društveno korisne projekte. Studenti su zapošljavali beskućnike, volontirali u domovima za napuštenu djecu, prikupljali novac za stare, nemoćne, bolesne..

Humanitarni projekt Korak u život

Humanitarni projekt "Korak u život“ osmislio je i kontinuirano provodi Rotary Klub Zagreb Kaptol. Humanitarna akcija „Korak u život“ već četvrtu godinu zaredom osigurava stipendiranje mladih ljudi koji imaju želju za visokoškolskim obrazovanjem, a koji za to nemaju mogućnosti jer nakon stjecanja punoljetnosti izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina je kroz svoje akcije uključila i pokrenula cijelu Hrvatsku. Hrvatski registar sada broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, a tipizirano je 26.275 uzoraka.Do danas je realizirano 13 donacija - šest za naše bolesnike, a sedam za bolesnike izvan Hrvatske.

Udruga „Krijesnica“

Krijesnica je udruga koja se bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Udruga krijesnice između ostalog organizira i financira grupne psihoterapeutske tretmane za roditelje oboljele djece, za one koji su izgubili nekoga zbog maligne bolesti i za roditelje čije je dijete preminulo

dodir dobrote 2011

Zagrebačka banka

Zagrebačka banka vjeruje da je kultura pokretač lokalnoga gospodarskog razvitka u smislu pokretanja inovativnosti i poticanja ekonomije znanja. Do sada je donirala 1.124 vrijedna projekata iz područja odgoja i obrazovanja djece i mladih, očuvanja kulturne baštine, umjetnosti i humanitarnog djelovanja, na području čitave Hrvatske, za koje je izdvojila ukupno 19,5 milijuna kuna.

Turnir u golfu za akciju Svako dijete treba obitelj

Međunarodnim golf turnirom „On the green with Unicef“ kojemu je domaćin bio izbornik hrvatske golferske reprezentacije Toni Kukoč sakupljeno je 170 tisuća kuna za akciju „Svako dijete treba obitelj“. Golf turniru su se odazvali golferi iz regije i SAD-a a prikupljenim sredstvima pomoglo se djeci koja odrastaju izvan svojih bioloških obitelji kako bi dobili što kvalitetniju i bolju skrb u udomiteljskim obiteljima.

VIPnet

Tvrtka je donirala  bolničke centre u Zagrebu, Splitu,  Osijeku, Rijeci, ukupno 400.000,00 kuna godišnje, 800.000,00 kuna je izsdvojila za projekte razminiravanja Hrvatske,  te donirala 600 tisuća kuna za izgradnja šumske staze za osobe s invaliditetom

Splitska banka – Societe Generale

Ovo je kompanija koja je ujedno i prva od svih dobitnika ovog priznanja od kada se ono dodjeljuje, tri puta bila pobjednik u svojoj kategoriji. To je prava potvrda sustavnosti u humanitarnom djelovanju, a ujedno i dokaz ispunjenja jednog od ciljeva kojem ovaj projekt teži. Priznanje im je dodijelio Robert Pauletić prvi dobitnik Oskara Humanosti 2007. godine.  


U zabavnom dijelu programa sudjelovali su sopranistica Alma Karmelić, tenori Stefan Kokoškov i Marko Pecotić te trio Sunny Day.
 

dodir dobrote 2011