Udruga Prijatelj Omiš čini otpad korisnim kompostiranjem

Naša lokalna akcijska grupa "ADRION", u sklopu projekta "Učinimo otpad korisnim", dodijelila je komposter udruzi "Prijatelj" iz Omiša koja je svoje volontersko djelovanje usmjerila na skrb o djeci s teškoćama u razvoju. Donacijom kompostera LAG Adrion za cilj ima osvijestiti buduće korisnike o svim koristima od kompostiranja biorazgradivog otpada. Materijal za izradu kompostera i ove godine financiran je sredstvima Splitsko-dalmatinske županije iz Programa podizanja razine svijesti o okolišu na području Splitsko-dalmatinske županije, a komposteri su besplatno izrađeni u Braniteljskoj zadruzi "Zima" pod vodstvom Zorana Babića. Važnost brige o okolišu odavno su prepoznali u Udruzi "Prijatelj" Omiš te su rado prihvatili novi način zbrinjavanja otpada..

UČINIMO OTPAD KORISNIM

Izvor: LAG Adrion

Predsjednica LAG-a Adrion Dragica Roščić i stručna suradnica na stručnom osposobljavanju Doris Tafra posjetile su prostorije omiške udruge radi dodjele kompostera i priručnika o kompostiranju. U ugodnoj atmosferi s predstavnicima udruge razmijenile su iskustva i znanja o procesu kompostiranja. Korisnicima će biti donirane i kalifornijske gliste koje se dodaju naknadno kako bi ubrzale proces kompostiranja i poboljšale kvalitetu humusa. Gliste je LAG-u donirao Vedran Pezelj. U sklopu navedenog projekta komposteri će se dodjeliti samostanima u Makarskoj, Baškoj Vodi, Živogošću i Zaostrogu.

Udruga Prijatelj Omiš čini otpad korisnim kompostiranjem

Suradnja s udrugom "Prijatelj" Omiš nastavila se i nakon dodjele kompostera te su stručna suradnica Ivanka Ribičić i stručna suradnica na stručnom osposobljavanju Doris Tafra održale radionicu o kompostiranju kako bi ga prikazale što lakšim i zanimljivijim djeci ali i ostalim članovima udruge.

Iz LAG-a Adrion se zahvaljuju predsjednici Udruge "Prijatelj" Omiš Ljiljani Tafri te ostalim djelatnicima i članovima udruge na suradnji i gostoprimstvu.

Povezani članci

Who's Online

We have 190 guests and no members online