Ministar Maras najavio osnivanje fonda rizičnog kapitala

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je u ponedjeljak osnivanje prvog fonda rizičnog kapitala ("venture capital fund") vrijednog 150 milijuna kuna za finaciranje mladih, start-up, hrvatskih tvrtki. Kriljanski zet Maras je objasnio da će, od ukupno namijenjenih 20 milijuna eura, država osigurati 12 milijuna eura, a osam milijuna eura dat će privatni investitori. Evaluaciju projekata neće raditi državni službenici, već oni koji upravljaju fondom. Komentirajući kritike o sporosti sustava, Maras je odgovorio kako do kraja 2016. godine imamo obvezu omogućiti otvaranje tvrtki putem interneta, a uvjeren je da će to biti moguće i puno prije...

SAMO REKLAMA ILI ..

Izvor: Hina

"Već u narednim mjesecima obrti će se moći otvarati klikom miša. To je projekt Vlade kako bi se klima usmjerila u pozitivnom smjeru. Uz to, mogu obećati da ćemo omogućiti brže i jeftinije zatvaranje tvrtki", dodao je Maras.

Govoreći o smanjivanju parafiskalnih nameta, istaknuo je kako je to kontinuirani posao koji treba rješavati u hodu. Najavio je da će do kraja godine Vlada usvojiti set mjera za smanjenje parafiskalnih nameta kojim će se olakšati poslovanje hrvatskim poduzetnicima.