Dućani spasili Čehe u Bračkom kanalu

Tri češka državljanina, gosta omiškoga kampa 'Galeb', spašena su jučer predvečer u dramatičnoj akciji koju su pola milje od obale, po uzavrelome moru, organizirali mještani Duća. Alarm se upalio nakon što su kupači, usred nevere koja je u poslijepodnevnim satima četvrtka zahvatila veći dio Dalmacije, primijetili kako nekoliko pedalina i daski za surfanje nekontrolirano nestaje pod valovima i nošeno jakim vjetrom udaljava se prema sredini Bračkoga kanala. - Odmah smo reagirali, skočili smo na skutere i po valovima kakve u životu nisam vidio, bili su visoki najmanje četiri metra što je za ovo područje Jadrana prava rijetkost, dali se u potragu za ljudima - govori nam Drago Vojnović, koji je s bratom Marijom, rođakom Anđelkom i prijateljem Goranom Krivićem uspio pronaći (ne)sretni trojac koji se iz kampa otisnuo dok je još bila bonaca..

KONTRA NEVERE

Hrabri Dućani riskirali život i po valovima od 4 metra spašavali Čehe usred Bračkog kanala

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Zvonimir Kujundžić
Izvor: Slobodna Dalmacija


- More je u trenu podivljalo, na plaži je nastala prava panika, a kad su gosti uočili prazne pedaline i daske za surfanje bilo je i suza - objašnjava četrdesetogodišnji Dućanin.

Posebno je dramatično bilo nakon što je na obalu izvučen prvi iznemogli Čeh.

- Ima još, ima još, vikao je, a mi smo se vratili na more, da bismo se jedva ponovno probili do pedalina. Kružili smo oko njih, činilo mi se to kao vječnost, no nikoga zbog valova nismo mogli vidjeti. U zadnji čas smo ipak primijetili dasku za surfanje i čovjeka kako se za nju drži i od panike je ne želi pustiti. Jedva smo ga odvojili od daske i dovukli do plaže - kaže umorni, ali vidno zadovoljni Vojnović.

Pedaline i daske, hvala na pitanju, nisu spašavali, riskirati život zbog komada plastike, ma koliko god vrijedan bio, nije im padalo na pamet. - Samo su ljudi bitni. I Hajduk. Koliko smo ostali? - prenuli su se dućki junaci iznenada postajući svjesni kako su zaboravili na utakmicu. Nisu je stigli pogledati. Imali su važnijega posla.

Who's Online

We have 200 guests and no members online