Babić: Novi igrači moraju pokazati da imaju vrijednost

Hrvatska muška rukometna reprezentacija i u svom drugom nastupu u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj zabilježila je pobjedu i to rezultatom 31:28 (11:11) protiv Mađarske. Jak protvnik motivirao je "kauboje" no opet smo u prvom dijelu gledali lošije izdanje Hrvatske koja je tek u završnici pred odlazka na odmor s nekoliko brzih pogodaka stigla prednost čvrstih i iskusnih Mađara. U nastavku je usljedila bolja igra u obrani, golman Ivić je bio vrlo dobar, a kad su se priključili i vanjski pucači Hrvatska je stekla prednost od 3-4 pogotka koju je umješno zadržala sve do kraja utakmice. Bolje nego na otvaranju protiv Saudijaca, pogotovo u drugom poluvremenu. rješena je i druga utakmica na Svjetskom prvenstvz u Francuskoj. U ponedjelja nas u 3. kolu čeka Bjelorusija, "Kauboji marendaši" jeste li spremni?

Piše. Mladen Banović

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u drugoj je fazi priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj od 11. do 29. siječnja. Hrvatska je treninge odrađivala u Ivanić-Gradu sve do 30. prosinca, a ponovno se okupila već 1. siječnja 2017. Prije odlaska u Francusku Hrvatska će odigrati i dvije pripremne utakmice na HEP Croatia Cupu u Umagu, protiv Tunisa i Crne Gore 8. i 9. siječnja. Utakmicu protiv Tunisa naši "kauboji" su jučer dobili, a večeras je prijateljski dvoboj protiv Crne Gore.

- Svako veliko natjecanje je novi izazov. Želimo se što bolje pripremiti i vjerujem da ćemo ponovno biti dobri i da će to biti stvarno dinamično i zanimljivo prvenstvo. Tijekom priprema u Ivaniću odradit ćemo bazične fizičke pripreme i raditi na novim kretnjama koje ćemo koristiti na Svjetskom prvenstvu. Novi igrači moraju pokazati da imaju vrijednost i da mogu nadoknaditi one koji su odsutni. Sigurno će biti pod povećalom jer moraju pokazati da imaju kvalitetu za igranje za Hrvatsku. Svi koji su na popisu morat će se potruditi da izbore mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo - izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić.

U posljednjoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo rukometaši Hrvatske u ponedjeljak su u Umagu na Croatia Cupu svladali Crnu Goru sa 24-22, ali izbornik reprezentacije Željko Babić kazao je da nije zadovoljan jer nisu uspjeli utrenirati ono što su željeli.

Izbornik Babić u ovom susretu je isprobao 6-0 obranu i neke nove kretnje, a stožerni igrači u 6-0 obrani bili su Jakov Gojun i Željko Musa. Hrvatska će u prvom krugu SP-a igrati u skupini C u Rouenu, a protivnici će joj biti Saudijska Arabija, Mađarska, Bjelorusija, Čile i Njemačka.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj reprezentacija Hrvatske igra protiv Saudijske Arabije u petak, 13. siječnja u 20:45 sati (RTL).

Hrvatska muška rukometna reprezentacija svoj nastup u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj otvorila pobjedom 28:23 (12:11) protiv Saudijske Arabije. Nakon solidnog otvaranja utakmice usljedila je loša igra Hrvata u obrani kroz koju su (na istu fintu) lako prodirali kao osice uporni rukometni amateri iz Saudijske Arabije koje vodi naš trener Neno Kljaić.

U nastavku je u obrani nedorečenog Štrleka zamjenio mladi debitant Mihić koji je s Mamićem začepio "rupu" u obrani, koja je predvođena vrlo dobrim Duvnjakom u 5+1 obrani, vrlo brzo stvorila rezultatsku prednost od 4-5 pogodaka koju su "kauboji" sačuvali do kraja.

Teže nego očekivano, ali opet bez većih problema rješena je prva utakmica na Svjetskom prvenstvz u Francuskoj, a već večeras (subota) Hrvatsku u 2. kolu u 20.45 sati čeka jaki protivnik - Mađarska. Slasno bi bilo za sponzora (INA-u) pobjediti Lasla i ekipu, kad već ne možemo vratiti našim političarima INA-u..