Željko Babić podnio ostavku na mjesto izbornika rukometne reprezentacije

Izgleda da naš Sumpetranin Željko Babić neće više voditi rukometnu reprezentaciju Hrvatske. U medije je “procurila“ vijest o njegovoj ostavci. Za subotu je dogovoren sastanak u HRS-u o analizi nastupa rukometne reprezentacije na Olimpijadi u Riju, no prije dogovorenog sastanka, Babić je napisao svoje pismo, kuvertirao ostavku, pokušalo se razgovarati, pokušati ga se odgovoriti od te odluke, saznaje Slobodna Dalmacija, no tek će uskoro obje strane izaći sa službenim izjavama i razlozima kraja suradnje. Za kiks u Riju izbornik Babić je okrivio nervozu, strah, nedisciplinu, crne rupe i sebe. Posebno nakon poraza od Poljaka u četvrtifinalu kada je preuzeo odgovornost za lošu psihološku pripremu igrača. U pismu za koje je Slobodnoj Dalmaciji potvrđeno da je autentično stoji sljedeće..

Izvor: Slobodna Dalmacija

"Osjetio sam od početka i mog dolaska na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije veliko nepovjerenje i sumnje u moje sposobnosti i kompetencije, analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena čak i od ljudi koji za to nemaju kompetencije.

U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju sam osjetio da ne mogu kvalitetno doprinijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Stvorena je loša klima i konfuzija oko pravog cilja (jedna medalja u četverogodišnjem ciklusu), EP u Hrvatskoj 2018 (zlatna medalja).

Čak i nakon velikog uspjeha i osvajanja brončane medalje na EP u Poljskoj 2016, sumnje su se nastavile, a razmišljanja čelnika saveza prerasla su u javno omalovažavanje mene i mojih sposobnosti.

Zbog takvih odnosa i očito mojih loših trenerskih kompetencija, osjećam se jako loše, da ne kažem izdan te u takvom okruženju i stanju koje vlada, a u interesu sviju nas i postizanju boljih rezultata (zlato), dajem neopozivu ostavku na mjestu izbornika hrvatske seniorske reprezentacije.

Zahvaljujem se svima na suradnji i podršci, uvjetima za rad, a prije svega igračima, stručnom stožeru i liječničkoj službi te svima koji su nas pratili na utakmicama i pripremama.

Ovim putem se ispričavam svima ukoliko sam ih na bilo koji način povrijedio.“

Babić s Dragovoljcima

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online