Priča o kaubojima marendašima

Ajde ti budi crni džek pa u mojoj ekipi za praćenje utakmica europskog ili svjetskog rukometnog prvenstva reci da sudac nije ukreja, da je Gojun ipak nagazija na crtu, a Duvnjak napravija probijanje i da je Musa zasluženo dobija dvije minute hlađenja na klupi.. Ajde ti budi faca, budi baja, pa to reci! Samo izvoli.. (Završit ćeš kao i ja preklani.. no to je neka druga priča.). Kad Hrvatska gleda rukomet, kad rukometaši gledaju Hrvatsku, kad igraju vatreni kauboji, pistolerosi ljepljivog baluna, e onda sudac mora biti peder, Babić nema pojma, Alilović je zločinac u prvom poluvremenu, a u drugom pravi heroj, Kopljar je pariška visibaba, a Slišković nije Baka, a doljepotpisani je neznalica koja nema pojma ni o rukometu i nije "na liniji".. Štoviše, tijekom tih 60 minuta često je remetilački faktor društva sa tim svojim "objektivnim" opservacijama.. Uskoro počinje još jedna rukometna fešta, Svjetsko prvenstvo igra se u Francuskoj, a uzbuđenja garant neće faliti niti u "kući rukometa" u Dugom Ratu. Bit će čupavo.. igrao Čupić ili ne! Kao i uvijek, za onih dana u siječnju okupiti ćemo se već u ranim predvečernjim satima u Čulića dvorima jer gledati rukomet u društvu naših dragovoljaca i orkanaša-ica poseban je gušt! Biti u društvu trenera svih trenera (ako ne radi krugove po kiši na igralištu), najuspješnijeg rukometnog predsjednika i odnedavno funkcionara, pa svima omiljenog grintavog tajnika, nezamjenjivog i nesalomljivog vođe puta, vatrenog i orkanskog trenerskog dua, marljive rukometne katice za sve, prekaljenih rukometnih veterana koji svrate,.. gledati i slušati komentare revolveraških obračuna po bjelosvjetskim dvoranama izniman je doživljaj. A tek gastronomski rituali, ti dobri slastičarski običaji domaćice i litre starog Gundevalja.. Ne valja navijati na prazan stomak dobro je svima znamo, pa se već veselimo nadolazećim feštama uz nadu da će onu gastronomsku prije utakmice, ili u poluvremenu, uvelike nadmašiti ona sportska poslije. I da ćemo to sve ponoviti.. već u idućem kolu. Za koji dan. Ili sutradan. Marendaši kauboji. Spiza. Utakmica. I Armandova stručna analiza... Čudna neka dugoratska ekipa koja se veseli gusjenicama u siječnju i strpljivo čeka na leptira koji će otpuhati Francuze u finalu.. Dugorački marendaši.. T-Bone kauboji..

MARENDAŠI KAUBOJI LANI  (CENZURIRANO)

Tekst i lanjske slike: Mladen Banović

Mali detalj s lanjskog prvenstva u marendavanju prije, poslije i za vrijeme rukometa...

Marendaši kauboji

Oko sokolovo zadužen za putešestvija i brigu o sucima, igračima, Bošku, gradelma, Fariću,... dobro zna da nevalja navijati na prazan stomak. Pjat je tu. Uhvatili smo ga praznog što ni Cropixu još nije uspjelo...

Marendaši kauboji

Marljiva domaćica (u crnokosom izdanju?!) sprječava želučanu nervozu i tjera neizvjesnost na tradicionalan način... dobrom spizom..

Marendaši kauboji

Eeee.. to su te što treniraju samo da mogu jist!