(JK) Omiš ima Josipa Tafru, prvaka Hrvatske u jedrenju

Mali istarski grad Rabac bio je domaćin otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu optimist za djecu do 12 godina. Na natjecanju je sudjelovalo 110 djece iz jedirličarskih klubova diljem Lijepe naše. Boje jedriličarskog kluba Omiš predstavljala su tri mlada mušketira, Roko Čepić Zokić, Pjero Pirović i Josip Tafra. Dugoratski jedriličari iz JK Orišac imaju malu pauzu do 16.09., nakon koje opet kreću s treninzima pod paskom starog-novog trenera Hrvoja Žilića. Drugu polovicu bratskog jedriličarskog tanedama, trenera Joška Žilića, novi poslovni izazovi odveli su na neko vrijeme iz Dugog Rata u hladne nordijske vode..
Dakle, u malom istarskom gradiču Rapcu mladi omišanin Josip Tafra, dječak od 10 godina, iz kluba JK Omiš starog tek tri godine, postao je prvak Hrvatske u jedrenju u klasi optimist do 12 godina za 2017. godinu! Čestitamo Josipu i trenerima kluba te našem Roku Čepiću Zokiću koji je na prvenstvu bio 29 i Pjeru Piroviću koji je bio 60.

JOSIP TAFRA PRVAK HRVATSKE

Izvor: Jedriličarski Klub Omiš

Josip Tafra je na PH odlično jedrio. U četiri utrke zabilježio je četiri pobjede. Premoćno, zasluženo, ni malo slučajno. Cijelo su ljeto mladi omiški jedriličari svaki dan kroz epske gužve i požare šutke putovali "Dalmatincem" od Omiša do splitskog Spinuta i marljivo trenirali. I volju i tijelo, i jedrenje.. i druženje.

Ovo je ljeto kroz školu jedrenja u Omišu prošlo 15 nove djece. Možda među njima ima još koji budući prvak Lijepe naše. Nastavit ćemo jedriti kroz vjetrove koji nas očekuju pa ćemo vidjeti, kažu u JK Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 103 guests and no members online