Završila regata Sv. Josipa, Klara Brničević prva u kategoriji djevojčica do 12 god.

Prva jedriličarska regata održana u Dugom Ratu, regata "Sveti Josip", uspjehom je nadmašila sva očekivanja! Bravo! Čestitam marljivoj i malobrojnoj ekipi iz JK Orišac Dugi Rat i svima onima koji su im na bilo koji način konkretno pomogli da se ovaj optimističan poduhvat pripremi, organizira i ovako uspješno izvede. Prekrasnu su sliku na dugoratskoj rivi, plaži i moru ispisali ovog vikenda najmlađi dalmatinski jedriličari. Nekima od njih, poput mladog Petra Marina Čulića iz JK Orišac, ovo je bila prva regata u životu, regata koju će vjerujemo dugo pamtiti.. "Šuma" jedara na plaži, "konvoji" jedrilica na rivi prije i poslije regate, 60-ak najmlađih zaljubljenika u more, vjetar i šum valova i sport za koji je Dalmacija dušu dala jer jedriti se ovdje može takoreći cijelu godinu, "razglednica" je koju će iz Dugog Rata kućama ponijeti svi oni koju su ova dva dana proveli na dugoratskoj plaži, bilo uz kavu s pogledom na smišnicu ili nekog macana, ili pak uz naše male i velike optimiste koji su nam na najbolji način pokazali da nema uspjeha bez marljivog rada, strasti i ljubavi , te da se puno toga ipak može napraviti i uz vrlo ograničena finacijska sredstva i mlaku verbalnu potporu "struktura" ...

1. JEDRILIČARSKA REGATA SVETI JOSIP

Tekst i foto: Mladen Banović

Regata Sveti Josip Dugi Rat

Na regati Svetog Josipa 60-ak natjecatelja otplovilo je dva plova, oba u subotu, u nedjelju nije bilo dobrog vjetra za održavanje novog. Najbrži su bili u ukupnom poretku sljedeći jedriličari:

Regata Sveti Josip Dugi Rat

1. Josip Svilan, JK Trogir
2. Ivona Ercegovac, JK Split
3. Bruno Marević, JK Marina Kaštela

Regata Sveti Josip Dugi Rat

U kategoriji djevojčica ukupno druga je bila Klara Brničević iz JK Orišac koja je u svojoj kategoriji (djevojčice do 12 godina) osvojila prvo mjest. Bravo Klara!  Najboljima je trofeje uručio Damir Ivanišević, donačelnik Općine Dugi Rat. 

Regata Sveti Josip Dugi Rat

A kakvo bi ovo bilo izvješće o jedrenju u Dugom Ratu a da se ne spomene i dvojac najzaslužniji za nastanak i uspjehe dugoratskog jedrenja, braću Joška i Hrvoja Žilića, te cijelu ekipu JK "Orišac" Dugi Rat.

Svitu, kapa dolje! Bravo!

Regata Sveti Josip Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online