Obrazovanje protiv korupcije

Forum za slobodu odgoja poziva odgojno-obrazovne djelatnike naše županije da se prijave za sudjelovanje u dva seminara stručnog usavršavanja "Pravo u svakodnevici" i "Obrazovanje protiv korupcije". Seminari će se održati 9. i 10. ožujka i 13. i 14. travnja (“Pravo u svakodnevici”) te 11. i 12. svibnja (“Obrazovanje protiv korupcije”). Voditelji seminara su Ana Jurišić, prof., dr. sc. Branko Ančić i Mario Bajkuša, prof. Rok za prijavu: 10. veljače 2018. Kotizacija po osobi za sudjelovanje u seminaru iznosi 1.000 kuna za seminar “Pravo u svakodnevici” i 680 kuna za seminar “Obrazovanje protiv korupcije". Sve informacije o seminaru i prijavi pronađite na www.fso.hr.

SEMINARI STRUČNOG USAVRŠAVANJA

Izvor: Info zona

Kotizacija pokriva edukaciju, udžbenike i priručnike, radne materijale i materijale sa seminara, stanke.

Edukacija “Pravo u svakodnevici” ide u smjeru osvještavanja o potrebi razvoja građanskih kompetencija kod mladih naglašavajući zaštitnu moć prava u svakodnevnom životu.

Tijekom edukacije polaznici dobivaju znanja i vještine, te niz razrađenih nastavnih jedinica kako bi provodili nastavu vezanu za pojmove kao što su ljudska prava, demokracija, vladavina prava, izbor i izborni sustav, te ulogu građanina u oblikovanju demokratske kulture. Polaznici isto tako dobivaju i prijedloge kako ove teme uključiti u nastavu i u školski kurikulum.

Edukacija “Obrazovanje protiv korupcije” potiče učitelje da intenzivnije rade s učenicima na izgradnji sustava vrijednosti, razvoju vještina i usvajanju znanja za sprečavanje korupcije. Cilj edukacije je osnažiti odgojno-obrazovne djelatnike za uključivanje antikorupcijskih sadržaja u nastavu.

Povezani članci

Who's Online

We have 210 guests and no members online