Split: Zbog mjuzikla o Romeu i Juliju sjedilo se i po podu

Ivan PerićNovouređena Kinoteka ”Zlatna vrata” odavno nije bila tako pretrpana gledateljima kao u ponedjeljak navečer, kad se tražila karta više i sjedilo po podu, a sve zbog premijere prvog hrvatskog break-dance gay mjuzikla ”Romeo i Julio”. Tabuiziranom temom homoseksualne ljubavi pozabavili su se momci u vlastitoj produkciji ”Kila Tequila”, a upravo zbog šaljive obrade renesansnoga klasika Williama Shakespearea, publika se često imala razloga smijati. Bez obzira na to što je riječ o filmu koji ima podosta elemenata trasha”, može se prepoznati inovativnost autora i pozitivno ozračje sa seta...


 Piše: Jure Jerić / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija


Tijekom 72 minute filma, što je sasvim respektabilno trajanje s obzirom na to da je riječ o neprofesijskom ostvarenju, izmjenjivali su se dobro uvježbani plesni momenti, šaljivi dijaloški stihovi u rimi, dok je film i produkcijski vrlo korektan, u granicama amaterizma.

”Romeo i Julio”,  break-dance gay mjuzikl

Međutim, cjelokupna priča puno bi bolje funkcionirala u komprimiranom izdanju jer je za dugi metar ipak potrebna ”jača”, odnosno razrađenija dramaturgija.

Bez obzira na to što je riječ o filmu koji ima podosta elemenata ”trasha”, može se prepoznati inovativnost autora i pozitivno ozračje sa seta.

Pravi bi potez bio kad bi stečeno filmsko znanje pretočili u novi film, koji bi razradom teme i pristupom trebao biti ozbiljniji, a onda bi stekli i potpuni status pravih filmaša.

Who's Online

We have 237 guests and no members online