Književa večer u Splitu uz poeziju Milice Dmitrović

U prostorijama Gradske knjižnice "Marka Marulića" u Split održana je pjesnička večer na kojoj je sudjelovala književnica Milica Mimi Dmitrović iz Čačka. Njene stihove je govorila Mirjana Martinić, Lidija Leskur i sama autorica. U glazbenom dijelu programa nastupio je duo Regine (Helena Pelić i Julija Galić). Knjižnica je bila solidno popunjena a prisutni ljubitelji lijepe riječi oduševljeni gostima koji su se u prijatnom razgovoru nastavili družiti sa sudionicima programa i nakon službenog dijela programa. Milicu Mimi Dmitrović oduševili su ljubazni domaćini, kolege u programu, te publika koja ju je poklonila cvijeće i prigodni poklon, kao i dugotrajni pljesak. Razveselio ju je i ponovni susret sa Splitom, kojem se vratila nakon punih četrdeset godina.

Tekst i slika: Davor Grgat

Dugogodišnje pjesničko međunarodno druženje kao i prošlogodišnje poznanastvo s splitskom pjesnikinjom Lidijom Leskur na međunarodnom festivalu poezije "Kulturom do prijateljstva" u Podgorici, rezultiralo je i ovom lijepom večeri.

Gđa Mimi Dmitrović objavila je šest zbirki poezije, knjigu kratkih priča i dva putopisna romana "Teo" i "Mer", a sa putopisnom pričom "U Egiptu" osvojila drugo mjesto na natjecanju "Draganova nagrada“. Sudionica je brojnih pjesničkih smotri i dobitnica priznanja i nagrada na mnogim književnim natjecanjima u Srbiji i izvan nje.

Uz prijateljstvo sa splitskim poetesama Lidijom Leskur i Lucom Cetinić, veže ih i esperanto, pa su tako i ovoga puta i brojni esperantisti nazočili književnim večerima, kako u  knjižnici Bol-Plokite tako i Udruge "Mi“.

Who's Online

We have 225 guests and no members online