Blog o filmu: Hiljadarka - skori novi filmski hit?

"Mladić Atif Kurtović (Branislav Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao - postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. "hiljadarku"). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf (Pervan) uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno "Hiljadarka" (Aida Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Nikola Kojo) najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću - za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života."

Iza ovoga sinopsisa krije se jedno od najzanimljivih potencijalnih hit ostvarenja ove jeseni. Receptura je jednostavna - regionalni glumci, popularni u svojim sredinama, nagomilaju se na priču namirisanu nostalgijom, bosanskim humorom, srpskim junaštvom i hrvatskom kulturom. A rezultat obično biva film koji se pitko gleda, a dosjetke čak i prežive poneku sezonu..

FILMSKA KOLUMNA ČETVRTKOM

HILJADARKA - skori novi filmski hit? U rujnu u svim boljim ex-jugo kinima!

Piše: Vušković, Mladen Vušković

Osobno, nisam protiv takvih ostvarenja. Jer, direktan su nastavak slijedeće generacije filmaša nastalih na nadrealistima i novom primitivizmu, a svjesnih da ih ne zanimaju medvjedi, palme i ostala flora i fauna koju je kolekcionirao Kusturica. Lova i samo lova, za zabavu i samo zabavu. Nemam ništa protiv!!!