Eurosong: Imamo pobjednicu! Njemicu Lenu

LenaEva RivasO Eurovizijskom natjecanju baš i nemam neko visoko mišljenje. Kičasta je to gay friendly parada lakih nota i glazbenog neukusa od koje su bogata zapadnjačka, visoko razvijena glazbena tržišta već odavno digla svoje ruke. Čak štoviše, s njim se otvoreno sprdaju, prepuštajući svojim sirotinjskim, tranzicijom osakaćenim susjedima sa istoka Europe da se međusobno nagrađuju bodovima, ne bi li bar jednom u godini dobili dojam da i oni na Starom kontinentu mogu na nešto utjecati. Možda čak i odabrati pobjednika. No, kao što za svako pravilo postoji iznimka, tako izgleda da i na Eurosong zna zalutati zanimljiva pjesmica koja nije uvreda dobrom glazbenom ukusu. Pri tom mislim na ovogodišnju pobjednicu, stvar 'Satellite' one smišnice Lene što je predstavljala Njemačku ...


EUROSONG: IMAMO POBJEDNICU!


Piše: Ante Čikotić Čiko


'Satellite' je simpatična pop pjesmica koja pleše u ritmu svih onih glazbenih trendova prisutnih u glazbi izvođača koje danas 'puši' kako ona nezahtjevna radio i TV publika, tako i nešto zahtjevniji glazbeni connoisseuri što znaju da se i u pop glazbi može naći intrigantnih autora i zanimljivih pjesama.Ima u njoj onog bezobraznog Lily Allenovskog šarma, Duffyjevskog retro soula i vokalnih manirizama, ali i neskrivenog pop senzibiliteta koji joj je i priskrbio sve one 'dvanaestice' kojima su je tijekom te svečane, Eurovizijske, subotnje večeri zemlje-glasači nemilice obasipali.

Kao šlag na tortu legao je i Lenin izlomljeni engleski sa oštrim njemačkim naglaskom koji je pjesmu nafilovao dodatnim šarmom, ali i eksplicitnim seksipilom.

Sve u svemu, imamo nakon duuugo vremena pobjednika Eurosonga čiju se pjesmu zapravo isplati poslušati. Čak i ako vam se na sam spomen tog natjecanja opasno buni želudac.

 

Post Scriptum:

Ako vas ovaj tekst kojim slučajem ponuka da više o Leninin nastupima tražite na You Tubeu, svakako pogledajte i onaj Armenske predstavnice Eve Rivas. Ostat će te bez daha. I to ne toliko zbog pjesme (premda je korektna) koliko li zbog same gđice Rivas. Našeg je u(ne)rednika zbog njenog lika i djela skoro srce prekinulo...

Evo i zašto ...