Koncert Amire Medunjanin u Omišu

U utorak, 12. srpnja u gradiću na ušću Cetine koncert će održati Amira Medunjanin. Cijenjena sarajevska umjetnica nastupit će u 21:30 sati u intimnom ambijentu platoa iza Narodne knjižnice Omiš, ugodnom prostoru koji do sada nije bio korišten te se planira revitalizirati za buduća glazbena i kulturna događanja. Prostor može primiti samo 160 ljudi što će dati posebnu notu ovom emotivnom druženju publike i Amire koja je dalmatince prošlo ljeto potpuno osvojila na splitskom Sustipanu. Amiru koju često nazivaju i kraljicom sevdaha i bosanskom Billie Holiday osvaja publiku u Londonu, Amsterdamu, Zurichu, Istambulu, Oslu, Veneciji i ostalim europskim metropolama u kojima širi svoju glazbu koja ne poznaje jezičnu, niti kakvu drugu barijeru. Jer u sevdahu se osjeća melankolična prolaznost čovjeka u vremenu, prostoru i strastvena i bolna čežnja za ljubavlju.

Izvor: Slobodna Dalmacija, CZK-Omiš

Glazbenica Amira ne reproducira na konvencionalan način, baš suprotno, ona s vrhunskim glazbenicima, istražuje nove moduse kako unaprijediti, obogatiti već "znani jezik" sevdaha i dati mu magičnu, bajkovitu  vrijednost.

U sevdahu ima melankolične prolaznosti čovjeka u vremenu, prostoru i strastvene i bolne čežnje za božanstvenom ljubavlju. To je osjećaj ljubavnog bola koji se pretvara u ekstazu opijenosti vlastite duše.

Drago nam je najaviti Amiru u ovoj formi i ambijentu malog platoa, prostora iza Narodne knjižnice Omiš, bit će to pravi spektakl, jer je riječ o pjevačici koja puni pozornice i oduševljava publiku diljem svijeta.

Karte se mogu kupiti u Narodnoj knjižnici Omiš, Ured CZK Omiš (Punta 1) i Ilirskom sjemeništu Omiš, kao i na web-stranici Croatia Tickets.