Damira Kalajžić o izložbi 'Mravi u guzici', o noćnom životu, svom Omišu, putovanjima..

Izložba mlade omiške fotografkinje Damire Kalajžić pod nazivom "Mravi u guzici" održana je ovog tjedna u sklopu 7. dana fotografije u Makarskoj u organizaciji tamnošnje udruge "Foton" s kojom Damira, kako kaže, često i rado surađuje. Damira je magistra grafičkog dizajna koja radi kao vanjski suradnik u splitskoj privatnoj gimnaziji "Futura Aetas Nostra Est", gdje poučava vizualne komunikacije, društveno je vrlo aktivna, voli putovati (poslije proputovanja Indije, gdje je bila 24 dana, proputovala više od 4000 kilometara i posjetila osam gradova, prošle je godine put odveo u Laos, Vijetnam i Kambodžu), no mnogi je mladi sigurno bolje poznaju kao fotografkinju iz popularnih splitskih i hvarskih noćnih klubova. - Ljeti sam u Hvaru, a zimi po Splitu, fotografiram noćni život i u tome uživam. Nije uvijek lagan tempo, a ni oprema nije baš lagana, pa se ponekad osjećam kao Terminator s onim oružjem u ruci, dok se kroz masu svijeta u klubu probijam s visoko podignutim fotoaparatom, ali budući da volim upoznavati nove ljude, “vatat” trenutke i emocije, to mi je sve super. - Omiš je moj grad, iako moram priznati da zbog posla u njemu samo prespavam. No, čujem i vidim kako je počeo napredovati, raduje me da se napokon pokrenuo... Sve je više udruga koje rade za dobrobit mista i to mi je posebno drago, jer Omiš ima ogroman potencijal - smatra ova mlada Omišanka. A, osim Splita i Hvara, "mravi" će Damiru, kako čujemo, uskoro poslati i na novo putovanje. - Virujem da će to bit uskoro, ali još nisam sto posto odlučila di, mislim da će opet to bit negdje u Aziju, čim me pošalju moji mravi... - zaključuje Damira u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, s osmijehom i sigurno već spremnim novim "filmom" u aparatu, kako bi nam donijela neki novi pogled na svijet..

DAMIRA KALAJŽIĆ

Mlada omiška fotografkinja o uzbudljivom iskustvu u Indiji

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izlagala je Damira osim u Makarskoj i na grupnim ili samostalnim izložbama u Rijeci, Splitu ili Zagrebu, gdje joj je rad predstavljen i na bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 1516, u studentskoj kategoriji dizajn vizualnih komunikacija, a koja traje do 16. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt i Salonu 'Izidor Kršnjavi' u Zagrebu.

- Riječ je o mom diplomskom radu na Umjetničkoj akademiji u Splitu, na Odjelu dizajn vizualnih komunikacija, čija je tema vizualni identitet Turističke zajednice Omiša - pojašnjava mlada omišanka.

PROČITAJTE VIŠE..


Damira Kalajžić / Moonlight / Omiš, Croatia / 4:30 a.m. 18.08.16. at Brzet, Omiš
Damira Kalajžić / Moonlight / Omiš, Croatia / 4:30 a.m. 18.08.16. at Brzet, Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and one member online

  • admin