U nedjelju u kino, Hlapić nas treba

Šegrt HlapićAko ste, poput mene, propustili otići u kino pogledati ekranizaciju jedne od knjiga koje se s radošću sjećam iz djetinjstva, mislim da je vrijeme da to sutra učinite. Naime, u nedjelju, 9. ožujka u kinima diljem Hrvatske održati će se dobrotvorne projekcije filmskog hita za djecu "Šegrt Hlapić" Silvija Petranovića, u kojem glavnu ulogu igra Mile Biljanović, najmlađe dijete nedavno preminulog samohranog oca Darka Biljanovića, po struci inženjera, svestrane osobe široj javnosti poznatije kao internetski bloger, pjesnika, organizator koncerata, kuhar. Iza sebe je ostavio troje djece, 21-godišnju Tamaru, 18-godišnju Nadinu i 13-godišnjeg Milu, koji je odličnim nastupom u ulozi Šegrta Hlapića postao mlada hrvatska filmska zvijezda ...

U NEDJELJU U KINO, HLAPIĆ NAS TREBA

Dobrotvorne filmske projekcije za malenog glumca 'Šegrta Hlapića' koji je ostao siroče

Izvor: Hina

Kako bi i nakon očeve smrti Biljanovići ostali zajedno, mogli otplaćivati kredit za stan i ostvariti svoje snove i snove svoga oca koji im se za života u potpunosti posvetio njih troje sada trebaju podršku svih ljudi dobre volje. Film, koji je dosad pogledalo više od 135 tisuća gledatelja, prikazat će se na 40 kinoekrana, u svim nezavisnim kinima diljem Hrvatske te u multipleksima CineStar i Cineplexx, a posjetitelji će im pomoći sa svakom kupljenom ulaznicom.

Akciju organizira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), a produkcijska kuća Maydi film i video, distributer filma Blitz film i video te svi kinoprikazivači u potpunosti se odriču prihoda od projekcija, koji će biti donirani Biljanoviću i njegovim sestrama.

Pođimo, stoga, u nedjelju u kino. Hlapić nas treba.