Dugoraćanka izazavala lančani sudar vozeći u suprotnom smjeru

sudarGospođa iz Dugoga Rata, teški invalid, za upravljačem Renaulta 5 izazvala je u petak oko 14.20 sati sudar s još tri osobna automobila vozeći u suprotnom smjeru brzom, trotračnom Ulicom kralja Stjepana Držislava, pokraj BP INA i Autokuće Gašperov na Sirobuji. Osim velike materijalne štete na automobilima, pukom srećom je ova nesreća prošla bez ozlijeđenih. Vozačica u dobi od 64 godine, koja je molila da joj ne objavimo identitet, imala je tek površinsku ozljedu potkoljenice, a bila je u takvom šoku da ni sama nije znala kako se našla na brzoj prometnici u suprotnom smjeru ...


FALILA SAN

Mislila sam da će naići netko pametniji od mene

Starija invalidna vozačica iz Dugog Rata u petak je vozeći u suprotnom smjeru na Sirobuji izazvala lančani sudar

Piše: Andrea Kuzmić / Slobodna Dalmacija
Foto: Jakov Prkić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Netom prije nesreće, a na povratku sa zadatka, ugledali smo vozačicu dok se zbunjeno uključivala u gusti promet, nailazeći iz pogrešnog smjera kod rotora na Mejašima, pokraj AC Ivančić.

Najvjerojatnije je iz smjera Poljičke ceste krivo skrenula na rotoru, pa se tako našla u Ulici kralja Stjepana Držislava i prešla nekih 300-tinjak metara dok se nije sudarila s nadolazećim automobilima.

Zaobišlo ju je nekoliko vozila koja su smjesta počela smanjivati brzinu i uklanjati joj se s puta, uključujući i ekipu Slobodne Dalmacije.

Fotoreporter Cropixa Jakov Prkić je pokušao gospođu upozoriti da se zaustavi, mašući joj rukama, trubeći i blendirajući, no ona je nažalost nastavila vožnju i ubrzo se pogledala oči u oči s vozačem mazde 626 s kojim se prvim sudarila.

Nakon toga se u njegov stražnji dio zabio vozač peugeota 206, a s njene desne strane je udario mercedes, zbog čega je ostala zarobljena u automobilu.


Gubljenje živaca

Šokirana vozačica je odmah priznala krivnju i drhteći kao grana na vjetru nam kazala:

- Vozim 25 godina i ovo mi je prva nesreća, ne znam kako se to dogodilo, žao mi je, ali dogodilo se. Kaže, bila je na putu prema kući u Dugom Ratu, možda ju je ošainutila paklena vrućina.

- Kad sam shvatila što sam napravila, nastavila sam voziti polako, nadajući se da ot naići netko pametniji od mene, da će se ljudi zaustavljati. ..ne znam ni sama - zbunjeno nam je odgovorila na pitanje kako se mislila izvući iz stravične situacije.

Nakon što su došli k sebi od prvog šoka, tri vozača prilično oštećenih automobilaa počela su gubiti živce. Ubrzo je pristigla i policija koja se nalazila u blizini zbog   velikih prometnih gužvi oko novootvorenog Supet Konzuma na Sirobuji.

Povezani članci

Who's Online

We have 334 guests and no members online