Maskirana i naoružana opljačkala kiosk i trgovinu

razbojnikMaskirana žena je u subotu, oko 19 sati, uz prijetnju pištoljem i suzavcem opljačkala kiosk u Kaštel Gomilici, a sat vremena kasnije 20-ak kilometara udaljenu prodavaonicu na Poljičkoj cesti u Bajnicama. Na očima je imala crne sunčane naočale, a na glavi crnu kapuljaču. Nakon što su joj 26-godišnji Ivan Jukić, vlasnik trafike “Ivan”, kao i 36-godišnja prodavačica Lucija Jerončić u prodavaonici B.O.N.E.L.O predali novac iz blagajne, pljačkašica ih je po licu poprskala suzavcem i bez traga nestala u mrak. Osim novca uzela je i prepaid bonove za mobitel i time vlasnika Nenada Vuletića oštetila za više od četiri tisuće kuna ... piše Tanja Gattin Zebić, novinarka Slobodne Dalmacije, o dvije jučerašnje drske pljačke ...

TIJEKOM JEDNOG SATA U KAŠTELIMA I BAJNICAMA ISTA OSOBA POČINILA JE DVA RAZBOJSTVA PRIJETEĆI OTKOČENIM ORUŽJEM

“Mislila sam da su maškare”

Piše: Tanja Gattin Zebić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija
Slika: Ante Cropix Čizmić

Lucija Jerončić- Ja sam ta sretnica koju je poprskala suzavcem. Sve me je peklo tada, ali i kasnije kod kuće - dok sam prala kosu. I sada me od tog spreja pecka grlo. Nije ugodno – kazala je Lucija Jerončić i nastavila:

- Iskreno, kada je ta maskirana osoba ušla u dućan, prvo sam pomislila da je maškara. Naime, po cijeli dan mi dolaze maškare. Nije me puno prepala. Rekla mi je da joj predam novce. Tada sam po glasu shvatila da je žena. Ništa drugo nije odavalo kojeg je spola ta osoba.

Nisam je iz prve ozbiljno shvatila pa sam je upitala misli li ona to ozbiljno. Bilo je kao u filmu. Tada me je uvjerila da ima pravi pištolj - otkočila ga je dok ga je držala uperenog u mene.

Novac sam joj dala jer ti lopovi mogu svašta lošega napraviti ako ih uhvati panika. Sve je potrajalo dvije do tri minute, a zatim me je posprejala suzavcem po licu i nestala. Baš zato ne znam ni u kojem smjeru, niti kojim prijevozom – zaključila je Lucija kojoj kao i kaštelaninu Jukiću to nije bila prva pljačka koju je doživjela.

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online