Zašto da se bojimo pomirenja Rusije i SAD-a?

Jedna od velikih prijetnji sprema se upravo našem prostoru, jugoistočnoj Europi, tvrde tzv. "uvaženi" analitičari, propagandisti koji zbog osobnih ideoloških ili osobnih financijskih razloga odrađuju posao kontaminacije javnog diskursa te sudjeluju u agresivnom dezinformiranju javnosti. Zašto prijetnja? Zar će novi predsjednik Trump pokrenuti nekakvu vojnu ofenzivu na zemlje Balkana (izuzev Slovenije, dakako)? Ne, takva opasnost nam ne prijeti, ali nam prijeti - tvrde - naglo jačanje ruskog utjecaja. To je prijetnja? Na koji način? Predstavnici iz Moskve će krenuti u ambiciozno mijenjanje našeg načina života? Hoće li ispijanje vodke postati nacionalni oblik dnevne relaksacije? Hoćemo li nositi šubare i skladati romantične balade za balalajke? Ta priča o ruskoj prijetnji, naročito ovim prostorima, na razini je priče za djecu o babarogi. Ovo nije prostor iza nekakve željezne zavjese, nije da čekamo na povoljni politički preokret kako bismo počeli uvoziti ruske crvene vinile ili da žudimo za putovanjima na Istok koja su nam do sad bila zabranjena - nisu nam zabranjena. Ovo nije ni prostor koji žudi za emulacijom ruskog načina života, ruskih vrednota niti ruskih politika. Ovo je prostor voljan normalne ekonomske, društvene i kulturalne korespondencije s ostatkom svijeta, sa Zapadom, Istokom, Sjeverom i Jugom. To je, u suštini, to. Što se tiče ovih mizernih pokušaja zastrašivanja, tvrdnji da će zbog nekog razloga eventualno popravljeni odnosi između SAD-a i Rusije biti "opasni" po nas, riječ je o zaista zadnjem zadahu propagandizma.., piše Advance.hr.

Zašto bi se Balkan morao bojati pomirenja Rusije i SAD-a? O apsurdnim tvrdnjama na kraju ere monolitnih medija i tzv. "uvaženih" analitičara

Piše: D. Marjanović / Advance.hr
Izvor: Advance.hr

Kako medijska elita misli da će u narednom periodu objasniti običnom čovjeku - koji napokon grabi demokraciju kao vlastito oružje, a ne samo ustajali protokol bez učinka - da nam treba NATO, da moramo slati naše vojnike na rusku granicu? Kako će nam objasniti da moramo pristati na brutalne od strane Bruxellesa nametnute mjere štednje kako bismo svojim radom, novcem i životima spašavali posrnule banke? Vremena kada su mediji mogli upravljati masama na takav način prolaze, a možda su upravo i prošla..

PROČITAJTE VIŠE..

Who's Online

We have 142 guests and no members online