Život u koloni: Sve pohvale policajcu Zvoni

Ako policajac motociklist Zvone Vrkić, djelatnik Policijske postaje Omiš, ne dobije za 2021. godišnju nagradu MUP-a za iznimno postignuće u radu, onda su svi kriteriji otišli "k vragu".
Vrkić je kao pratnja na motoru za samo 16 minuta uspio iz Omiša, po ogromnoj prometnoj gužvi prema Splitu, u rodilište dovesti rodilju Danielu Miočević, koju je u svom automobilu iz Makarske vozio njezin partner Denis Paler. U normalnim okolnostima, da nije bilo požrtvovnosti prvog policajca Duća, putovanje do Splita bi trajalo tko zna koliko sati i tko zna kakav bi bio završetak ove sretne priče, piše Slobodna Dalmacija.
Bravo, Zvone!
– Najvažnije je da se živ i zdrav rodio naš prvijenac, sin Marko Toni, i da je moja Daniela, moja junakinja, sve to podnijela, proživjela i preživjela. Samo, sada nitko u kući ne spava već danima, ali to je slatki umor, moramo biti na raspolaganju našem sinu. Što reći za Zvonimira? Ljudina, čovjek i pol, ovo je prijateljstvo za cijeli život i drago mi je da takvih ljudi ima – sretan je ponosno ćaća Denis.

Izvor: Slobodna Dalmacija