Najlipši bakalar poija san na Badnjak u Dugom Ratu..

Baš ove riječi iz naslova, tu iskrenu i lipu besplatnu reklamu tradicionalnoj predblagdanskoj fešti od bakalara koja će se održati u utorak, na Badnjak s početkom u 10:30 sati u Dugom Ratu u organizaciji Općine i Turističke zajednice Dugi Rat i u kulinarskoj realizaciji Udruge kuhara "Dalmatinska špica" iz Dugog Rata, izrekao je preklani na Badnjak u eter Radio Dalmacije nama nepozati slušatelj.
Čovjek, očito dobro upućen u "javnu ponudu" specijaliteta od bakalara na Badnjak ponuđenu besplatno mještanima na trgovima brojnih dalmatinskih mjesta, izdvojio je kao najbolju dugoratsku ponudu blagdanskih delicija i javno je pohvalio.
A kako i ne bi kad se još uvijek sjećamo lanjskog Badnjaka u Dugom Ratu, a i za nadolazeći će nas naši mladi kuhari i pokušati iznova oduševiti s svojim tradicionalnim jelima od bakalara. Uz tradicionalne bogate porcije "na bilo" i na crveno" nadamo se i još ponekom slatkom iznenađenju.
Vrijeme će nas opet, vjerujemo, poslužiti, pa organizatori očekuju i veći odaziv na druženju nego lani. Lipo vrijeme, blagdanska atmosfera, magični zvuci violine i akustične gitare, Božićne pisme, dragi ljudi, susjedi, prijatelji, lipa spiza, vino, pjatanci i čašice ugodnog razgovora.. treba li Vam bolja pozivnica za badnje jutro u Dugom Ratu?
U nastavku članka pogledajte video prilog Jakova Velića i podsjetimo se na djeliće nek prošle predblagdanske atmosfere na Badnjak u Dugom Ratu...

Badnjak, utorak, 24.12.2019, od 10:30 h, Poljički trg u Dugom Ratu
Blagdanski bakalar i fritule u Dugom Ratu
Organizator: Općina Dugi Rat, Turistička zajednica općine Dugi Rat i Udruga "Dalmatinska špica" Dugi Rat

DOMJENAK O' BAKALARA NA BADNJAK

Najlipši bakalar pojija san na Badnjak u Dugom Ratu...

Piše: Mladen Banović
Video: Jakov Velić / Art Foto, TV Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 117 guests and no members online