Tugare: Spomen obilježje nestalom hrvatskom vitezu Ivi Banu

U Tugarima je jučer otkriveno spomen obilježje nestalom hrvatskom branitelju Ivi Banu koji se dragovoljno uključio u obranu Hrvatske, a svaki trag gubi mu se 11. listopada 1991. godine, nakon što je sa suborcima upao u četničku zasjedu u Kukunjevcu kraj Pakraca. Otkrivanje spomen ploče organizirala je udruga "Ivo Ban", a nakon prigodnih govora uslijedila je misa za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu.
Na okolnosti pogibije Ive Bana emotivnim govorom osvrnuo se predstavnik Pakraca, grada na čijem području je našega branitelja zatekla zla sudbina. Potom je tugarski župnik don Marinko Jurišin blagoslovio spomenik, a uz taktove državne himne spomen-ploču su zajedno otkrile supruga i kći pokojnog branitelja. O liku i djelu pokojnika probesjedili su koju Dragan Petričević i Dragan Mandić.

TUGARE

Otkriveno spomen obilježje nestalom hrvatskom vitezu Ivi Banu

Otvaranje spomen obilježja nestalom hrvatskom branitelju Ivi Banu i sveta misa, održati će se u subotu, 12.10.2019. s početkom u 10:30 sati u Tugarama. Svojim dolaskom iskažimo pijetet i poštovanje prema žrtvi našeg susjeda.