H1 postaje i mobilni operator

H1 telekomSplitski H1 Telekom, dosad poznat kao alternativni telekomunikacijski operator u području fiksne telefonije te pružanja usluga interneta i televizije, u roku od mjesec dana ući će i na tržište mobilne telefonije i to s predbrojem 090 koji im je regulatorna agencija HAKOM već odobrila. Bit će to virtualni mobilni operator koji će se, kako kazuju, u pružanju mobilnih usluga koristiti infrastrukturom jednog od etabliranih mobilnih operatora na domaćem tržištu, piše Večernji list ...

090 - H1 MOBILE

Izvori: Večernji List, DalmacijaNews

mobitelH1 Telekom tako će biti u mogućnosti uz fiksnu telefoniju, širokopojasni internet i IPTV (H1TV) korisnicima pružiti i uslugu virtualne mobilne telefonije (MVNO), čime će postati telekom-operator koji će korisnicima ponuditi takozvanu quadruple play usluge ili četiri usluge kod jednog operatora.

Kristian Ćurković, predsjednik uprave H1 Telekoma, potvrdio je da će H1 Telekom uskoro korisnicima predstaviti novu mobilnu mrežu – H1 mobile – s predbrojem 090 i da će H1 tako postati prvi fiksni telekom-operator koji je ušao u segment mobilne telefonije, te da će omogućiti korisnicima sve telekomunikacijske usluge na jednom mjestu.

H1 telekomMože li H1 postati bitan igrač na tržištu kojem mahom padaju prihodi, a penetracija, odnosno gustoća mobitela po korisniku iznosi 117 posto. Na hrvatskom tržištu postoje tri telekom-operatora, dva velika gotovo da su raspodijelila tržište. HT ima 2,350 milijuna korisnika, a Vipnet 1,964 milijuna. Tele2 Hrvatska, koji je u Hrvatskoj već šestu godinu, prema posljednjim podacima ima 722.000 korisnika. Nedavno je na tržište mobilne telefonije ušao i trgovački lanac Konzum s brendom MultiPlus Mobile.