Pivcu, Navalisu i Calvados Clubu priznanja za najuspješnija poduzeća u županiji

Dok mi ne budemo imali svoju salatu, svoj krumpir, kupus i grožđe - ništa nama ne može pomoći. Isto tako, dok se vozeći prema Imotskom, Vrgorcu ili nekom drugom mjestu ne sudarimo sa kokoškom, ovcom ili svinjom, džabe nam svi Europski fondovi i obećanja da će biti bolje. Dok nam ne procvjeta poljoprivreda, hrvatsko gospodarstvo neće napredovati. To je važno, a ovo sve drugo su prazna obećanja i floskule, poručio je to u utorak okupljenima na svečanoj sjednici Županijske komore Split Neno Pivac, vlasnik tvrtke "Pivac", koja je deveti put zaslužila "Zlatnu kunu", nagradu za najuspješnije veliko poduzeće na području Splitsko-dalmatinske županije. Za te riječi, bez dlake na jeziku, nagrađen je velikim pljeskom, a konstatirao je i to da većina traži posao u "Hrvatskim vodama, naplatnim kućicama i slično", te da nas takva zapošljavanja sigurno neće izvesti na pravi put, piše Slobodna Dalmacija..

Piše: Anita Matić / Slobodna Dalmacija

Nagradu za naj firmu u kategoriji srednje poduzeće, za 2014. godinu otišlo je tvrtki "Navalis" iz Podstrane, a koja posluje u sektoru projektiranja, izrade i montaže strojarskih konstrukcija, na poslovima izgradnje brodova i platformi namijenjenih za naftnu industriju, te sektoru luksuznih plovila. Tvrtka je krajem 2014. godine imala 82 zaposlenika.

Najveću među najmanjima je splitsko poduzeće "Calvados Club", putnička agencija osnovana 2001. godine, koja je dogurala do vodeće tvrtke u segmentu luksuznog turizma. Baza njihovog posla je kreiranje luksuznih programa po mjeri klijenta, a koliko su u tome dobri potvrđuje i činjenica da su ih ugledna svjetska udruženja, poput "Virtusa" i "Travel Leadersa", pozvala u svoje članstvo.

Dobitnik plakete "Zlatna kuna" za inovativnost je tvrtka "Povratak" iz Makarske, na čelu s Ivanom Šimićem koji je osmislio morsku solanu s preljevnim plohama. - Proizvodnja najkvalitetnije soli, solnog cvijeta, morskog ulja te drugih nusproizvoda bazira se na inovativnoj metodi, djelovanjem vjetra i sunca u slojevitim bazenima s morskom vodom, a realizirana je u Solani Ramova u Krvavici. Nažalost, unatoč tome što je naš rad prepoznat, Europski fondovi su nas odbili, kazao je Šimić.

Spomenimo da su priznanja uručena i firmama koje slave značajne jubileje, a to su "lipost", koja obilježava sedamdeset godina, te "Hoteli Živogošće", utemeljeni prije 40 godina.

Priznanja se, inače, dodjeljuju prema jedinstvenim kriterijima na području cijele Hrvatske, a nagrađeni su bili najuspješniji u dvadeset i jednoj kategoriji, među kojima idvajamo neke najbitnije: tekuća likvidnost, financijska stabilnost, rentabilnost vlasničke glavnice, broj zaposlenih, porast zapošljavanja, prosječna plaća, materijalna i nematerijalna imovina...

Povezani članci

Who's Online

We have 431 guests and no members online