Croatia Boat Show 2019

21. Croatia Boat Show otvoren je za javnost u četvrtak, 11. travnja na splitskoj Zapadnoj obali. Ovogodišnji CBS, prema riječima direktora Vicenca Blagajića, veće je za 20 posto u odnosu na lanjsko. Obilježit će ga, osim teglenice kao svojevrsnog umjetnog otoka na kojem će se u jednom dijelu odvijati i zabavni događaji, 17 hrvatskih premijera jahti i šest svjetskih. Najveći luksuzni brod je Mangusta s 42 metra dužine. Izloženo je oko 150 plovila, stiglo je preko 300 firmi iz 25 svjetskih zemalja. Cijena ulaznice za Croatia Boat Show je, dodajmo, ista posljednjih deset godina, 40 kuna radnim danom, 50 vikendom.

Izvor: Dalmatinski portal

Svečanost otvorenja je upotpunjena dodjelom plakete zahvale povodom 90.-og rođendana Duji Bonačiću, najstarijem olimpijcu, koji je osvojio zlatnu medalju na olimpijskim igrama u veslanju.

- Pred nas dolazi razdoblje kada ćemo se morati boriti za svakog turista, zbog konkurencije na Mediteranu više nećemo moći zbrajati dvoznamenkasti rast prihoda u turizmu.  Iz tog razloga i u nautici treba vući mudre poteze, prije svega očekujemo donošenje Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama kako bi se riješio koncesijski kaos. Osim toga, treba nam sinergija svih institucija koji upravljaju nautičkim turizmom - rekao je Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.