Spajanjem godišnjeg s blagdanima do produljenog odmora

Praksa spajanja blagdana u zapadnim zemljama uvriježila se i kod nas, jer je to isplativo i praktično za poslodavce, a svakako koristan odmor za radnike. Ove godine božićni i novogodišnji blagdani lijepo padaju, oba u četvrtak. Uz vješto spajanje dva blagdana s danima godišnjeg odmora te još i Sveta tri kralja 6. siječnja (utorak), sa samo osam dana godišnjeg odmora zaposleni se može odmarati čak 18 dana - od 20. prosinca do 7. siječnja. Kraća varijanta odmora može trajati 13 dana, od Božića do 7. siječnja, a tako se s pet dana godišnjeg odmora spoje sva tri blagdana. S četiri dana godišnjeg odmora od Božića do 5. siječnja ukupan odmor traje 11 dana. S tri dana godišnjega od Božića do 2. siječnja odmor traje osam dana ...

JOŠ DVA TJEDNA I KUSUR

Spajanje blagdana pozitivno je za poslodavce, ali dobro i poželjno za radnike da bi se odmorili u krugu obitelji

Piše: Ljubinka Marković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Sve više tvrtki i kod nas u godišnje planove poslovanja već početkom godine uračunavaju blagdane kao kolektivni godišnji odmor. Pritom ne trpe gubitke, jer je posao unaprijed odrađen i kroz prekovremene sate.


Božićni dar

Dugi odmor za radnike je pravi božićni dar, jer se mogu u miru odmoriti i opustiti se u društvu obitelji i dragih prijatelja.

Priliku za dugi odmor nemaju mnoge javne službe, no uz organiziranje dežurstava ipak dio zaposlenih može, s danima godišnjeg odmora, spojiti blagdane.

I ove će blagdane odraditi trgovci i ugostitelji i teško da će moći uzeti godišnji u vrijeme kada je najveći promet i zarada.


Blagdanska 2009. u znaku petka

Sljedeća godina nije baš najsretnija za spajanje blagdana, ali donosi nekoliko produljenih vikenda. Tri blagdana padaju u petak - Međunarodni praznik rada 1. svibnja te Božić i Nova godina.

Prva prilika za spajanje blagdana je lipanj, kada 22. lipnja pada u ponedjeljak, a 25. lipnja u četvrtak, pa se može spojiti cijeli tjedan.

Sljedeće su prilike za spajanje blagdana 8. listopada, koji je u četvrtak, te 5. kolovoza, koji pada u srijedu. Velika Gospa je u subotu, a Svi sveti u nedjelju.

Povezani članci

Who's Online

We have 207 guests and no members online