King of the ring: Branko Cikatić dobio dostojanstven spomenar

Branko Cikatić dobio je dostojanstven spomenar. Njegova obitelj dovršila je autorsku knjigu 'King of the ring' koju je 'Hrvatski tigar' počeo pisati 2013. godine, ali tri godine poslije zaustavila ga je teška bolest. Pravo životno djelo obećala je nastaviti njegova supruga Ivana uz pomoć djece Lucije i Bruna, piše Josip Grčić na stranicama portala Dalmacija News.
I bi tako. Knjiga 'King of the ring' kao vječna uspomena na Branka Cikatića, čovjeka koji je svojim borilačkim vještinama stigao do zvijezda, a tajlandskim boksom zadužio cijelu Dalmaciju predastavljena je u Splitu uoči godišnjice smrti ovog velikana hrvatskog borilačkog sporta. Na 170 stranica opisana je povijest tajlandskog boksa sve do današnjih dana, Brankova karijera uz posebno detaljan opis povijesne 1993. godine kada se u Japanu okitio titulom pobjednika turnira K-1 Grand Prix te Europskog prvenstva koje je doveo u Split.
Uz članove njegove obitelji, koautore knjige, riječi hvale za Branka imali su i predstavnici grada Splita i Solina te županije. - Branko je čovjek koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest borilačkog sporta u svijetu i sporta u cijeloj Hrvatskoj. Poznavao sam Branka, kao mladić sam svojevremeno trenirao i u njegovom klubu. Vidio sam koliki je imao utjecaja, jer su s njim trenirati dolazili iz cijelog svijeta. Ova knjiga i druge će biti još jedan dokaz kolika je Branko bio veličina ovog čovjeka. On je pronio svoju domovinu diljem svijeta - istaknuo je Tomislav Đonlić, pročelnik za prosvjetu naše županije.
- Život je borba, a ja sam se naučio boriti - rečenica je urezana u prikazanom kratkom videu Brankova života. Rečenica koja bi trebala postati 'moto' svakog čovjeka na ovoj planeti.

Izvor: Dalmacija News

king of the ring - Branko Cikatić dobio dostojanstven spomenar