Omiški teatar mladih Mali princ oduševio Gospićane

Kazalište Mali PrincAmatersko gradsko kazalište mladih "Mali Princ" iz Omiša oduševilo je posjetitelje Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević. Gospićani su imali priliku uživati u kazališnoj izvedbi jednog od, kako kritičari tvrde, najboljih ali i najtežih "Shakespeareovih književnih djela "Macbetha." O amaterizmu na daskama koje život znače u Pučkom učilištu nije bilo ni govora. Fenomenalnom izvedbom i velikom strašću briljirali su Jelena Novaković i Marko Kapitanović u ulogama Lady Macbeth i samog Macbetha, a jednako tako fenomenalan je bio i svaki od 35 članova ansambla, čineći jednu strašću, iskrenošću i entuzijazmom prožetu cjelinu ...

KAZALIŠTE U SUSJEDSTVU

Omiški teatar mladih Mali princ oduševio Gospićane

Izvor: Omis-info

Svojim dolaskom u Gospić podršku teatru mladih iz Omiša dao je i uvaženi kazališni, televizijski i filmski glumac "Otokar Levaj koji mi je u razgovoru kazao sljedeće:

- "Pravo čudo je da je omiška ekipa napravila ovakvu predstavu. Inače sam uključen u rad Teatra mladih no ne i u ovu predstavu. Do sada sam njihovog Macbetha dva puta gledao, no ovo što su večeras izveli za svaku je pohvalu, ostavili su bez daha i mene i publiku, toliko da mi je, zapravo, žao što na ovoj predstavi nisam i sam sudjelovao. Istinski sam na njih ponosan. Nisam siguran da je Omiš svjestan koji se potencijal u njegovim sugrađanima krije i što su Gospiću večeras pružili".

A pružili su mnogo. Gotovo dvosatna predstava u dahu je pogledana. Publika nije štedjela dlanove, a zadovoljstvo je bilo obostrano.

Redatelj predstave, ujedno i voditelj "Malog princa", Petar Buljević kazao je kako ih je u Gospiću nosio poseban žar.

Kazalište Mali Princ- "Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje, Lika me je oduvijek oduševljavala, preko Budakovog "Ognjišta "oduvijek je nosim u srcu i ako sam igdje imao želju postaviti Macbetha onda je to upravo u Lici i neizmjerno se tome radujem. Zahvalan sam Ivici Mataiji što nas je pozvao i nadam se da ćemo i u budućnosti dijeliti još mnoge radosti na ovoj pozornici" istaknuo je Buljević

O budućoj suradnji s Tetarom mladih iz Omiša dožupan Mataija nije za sad mogao puno reći, težnje da opet gostuju u Gospiću obostrane su. „Prema mojim saznanjima ovo je bio prvi Shakespeare u Gospiću, no sigurno nije posljednji"-dodao je Mataija.

Nakon ovog, teatra u punom smislu te riječi, kojeg smo sinoć mogli vidjeti na pozornici Pučkog otvorenog učilišta Gospić ih s radošću očekuje!

Kazalište Mali Princ - Suri

Povezani članci

Who's Online

We have 736 guests and no members online