Izložba: Krugovci u Omišu

U utorak, 07.12.2021. u 19 sati u Galeriji AZ pri Centru za kulturu Omiš, u prostorima nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku otvorena je izložba likovnih radova članova Poljičke likovne udruge "Krug" iz Dugog Rata, koji će se moći razgledati u večernjim satima do 14.12.2021. Dođite i uživajte u lijepoj umjetnosti.

PLU Krug iz Dugog Rata, predstavlja se Omišu s 20 autora koje veže zajedničko druženje, prijateljstvo i ljubav prema umjetnosti. Različitih profila i starosne dobi, našli su zajednički nazivnik u slikarstvu...

KRUGOVCI U OMIŠU

Piše: Zdravko Cota, prof.

Samo letimičnim pogledom na izložene eksponate svaki od posjetitelja uočit će još jednu komponentu, koja je više-manje konstantna i imanentna većini "Krugovaca", a to je deskriptivno slikarstvo s realističkim obilježjima. Kod nekih više, a kod nekih manje uspješno.

No, to nije nikakva negativna opservacija, pogotovo kada se uzme u obzir da jedan dio autora nema nikakvu likovnu naobrazbu i slika iz vlastitog zadovoljstva i konačno ugodnog druženja sa slikarskim miljeom.

S druge pak strane, na ovoj izložbi zastupljeni su i akademski obrazovani umjetnici kao i oni koji su educirani raznim slikarskim tečajevima, učestvovanjem na likovnim kolonijama ili samoeduciranjem učeći na pokušajima i pogreškama da bi u konačnici dostigli visok nivo.

Sva ta heterogena skupina, 20-ak umjetnika čini posebnu draž ove manifestacije.

Ono što smatram posebno važnim, na kraju ovog ekspozea, jest činjenica da se po prvi put od adaptacije jednog "industrijskog" prostora, odnosno Ilirskog sjemeništa, u gradu Omišu, koji usput, nije imao nikakav oficijelni izložbeni ambijent, u Galeriju AZ, građanima Omiša predstavila integralna skupina umjetnika koji žive i djeluju na samo par kilometara udaljenosti, na relaciji Omiš - Dugi Rat - Mutogras.

KRUGOVCI U OMIŠU

Povezani članci

Who's Online

We have 266 guests and no members online