Dugoratsko ljeto - Izložba: Željko Subić, 'Kodirana misao'

detalj s otvaranja izložbe

U petak 19. srpnja s početkom u 21 sat u općinskoj vijećnici u Dugom Ratu u okviru Dugoratskog ljeta otvorila se izložba "Kodirane misli" akademskog slikara Željka Subića. Ciklus slika koji nosi naziv "Kodirane misli", u nastajanju je od 2004. godine i ujedno perzistira u recentnom umjetnikovu izrazu u kojem se profilira kao jedan od umjetnika koji u svoja djela integriraju motiv barkoda, koriste ga kao osnovnu građevnu jedinicu slike ili ga akcentuiraju kao temeljni motiv slikovnog prikaza. No Željko Subić u barkodu prije svega prepoznaje specifičnu linearnu grafičku strukturu, matricu prepoznatljivu u prirodi, ukodiranu u zemlji i pejsažu ...

DUGORATSKO LJETO

izložba željka subića

19.07.2013.- petak
Dugi Rat, Vijećnica, 21:00 sat
Izložba slika Galerije Igor Brešan : Željko Subić, " Kodirana misao"
Organizator: Likovna udruga "Krug"


O autoru

Željko Subić

Piše: D. Zec

Željko Subić rođen je 14. travnja 1949. u Osijeku. Djetinjstvo, osnovnu i srednju školu proveo u Novoj Gradiški. Godine 1970. diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu. Godine 1972. upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Diplomirao je 1976. u klasi prof. Ismara Mujezinovića.

Radi kao profesor likovne umjetnosti u Srednjoj školi u Novoj Gradiški.

izložba željka subića


O izložbi

(...) Ciklusom Kodirane misli Željko Subić profilira se kao jedan od umjetnika koji u svoja djela integriraju motiv barkoda, koriste ga kao osnovnu građevnu jedinicu slike ili ga akcentuiraju kao temeljni motiv slikovnog prikaza. No Subić u barkodu prije svega prepoznaje specifičnu linearnu grafičku strukturu, matricu prepoznatljivu u prirodi, ukodiranu u zemlji i pejsažu.

Ta je grafička matrica arhetip kojim je umjetnik bio zaokupljen stvarajući svoje ranije radove, prvenstveno unutar ciklusa Kodovi zemlje, iako se njezin organski razvojni put može naslutiti još od ciklusa Vagoni. (...)' D. Zec, iz predgovora katalogu izložb.

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online