Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima

Na ovogodišnjem kaštelanskom festivalu proslaviti će se tri jubileja. Prvi pripada samom festivalu koji ove godine ulazi u osamnaestu godinu održavanja, drugi uz klapu Cambi koja slavi 30 godina postojanja, dok je treći upola kraći ali ne manje važan – 15 godina umjetničkog rada klape Sveti Juraj HRM. Sva tri će se obilježiti kroz dvije festivalske večeri koje će se održati 23. i 24. srpnja., u atraktivnom prostoru pokraj crkve svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu. Ulaznice se mogu kupiti na recepciji hotela Baletna Škola u Kaštel Kambelovcu, u caffe baru Gajo u Kaštel Starom, online putem sustava Croatia Tickets, ili na ulazu sat vremena prije početka održavanja festivala..

Izvor: VDP.hr, DalmacijaNews

Klapa Sveti Juraj planira održati niz slavljeničkih koncerata po Hrvatskoj od kojih je prvi upravo na kaštelanskoj pozornici 23. srpnja. Za tu prigodu su pripremljen i poseban program pa će uz njih nastupiti i proslavljeni Tamburaški orkestar HRT pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda. Bogat koncertni program upotpuniti će i njihov gost, pjevač Đani Stipaničev. Koncertnim programom klapa će predstaviti ono najbolje što su tijekom petnaestogodišnje umjetničke karijere radili. Posjetitelji će moći uživati u tradicijskim napjevima, obradama popularnih skladbi, autorskim skladbama klape Sveti Juraj, ali i u samostalnim točkama proslavljenog tamburaškog orkestra i bel canto izvedbama Đanija Stipaničeva.

Druga festivalska večer, Kaštelanski đir, pripada klapama koje pjevaju pop (24.07.). Veliki broj pjesama na natječaju i proširena lista izvođača svjedoči o popularnosti ovog žanra koji je u Kaštelima dobio svoju veliku festivalsku pozornicu. Tako će ovu godinu u konkurenciji za brojne nagrade nastupiti čak 20 izvođača, među kojima su i brojna poznata imena ovog žanra: Šufit, Kampanel, Sebenico, Sveti Florijan, Niko, Kaše, Subrenum…, a kao poseban gost nastupiti će i klapa Cambi. I ovu godinu posjetitelji će moći uživati u spoju dobre glazbe i atraktivnog mediteranskog prostora.

Who's Online

We have 132 guests and no members online