VDP: Grand prix na pozornici u Kambelovcu klapi Cambi

Večeri popularne klapske pismeGrand prix ovogodišnje „Večeri popularne klapske pisme“, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda otišao je u ruke klape Cambi za izvedbu obrade pjesme „Tonka“, dok je prema mišljenju publike na Poždorinama u Kaštel Kambelovcu najbolja bila klapa Sinj, koja je izvela pjesmu „Ferata“. Na „Večeri popularne klapske pisme“ nastupilo je 16 klapa, koje su izvele isto toliko obrada popularnih pjesama, a dodijeljeno je ukupno devet nagrada. Uz nagradu za prvo mjesto klapi Cambi, žiri je nagradu za drugo mjesto dodijelio klapi Luka – Ploče, koji su izveli pjesmu „Luce mala“, dok je trećeplasirana po ocjeni žirija bila kaštelanska ženska klapa Neverin i pjesma „Nedostaješ mi ti“. Publika je najviše svojih glasova dala klapi Sinj, drugoplasirana po glasovima publike bila je klapa Cambi, dok je treće mjesto osvojila klapa Jelsa iz Zagreba s pjesmom „Naše malo misto“ ...

VEČERI DALMATINSKE PISME - KAŠTELA 2012.

PUBLIKA ODUŠEVLJENA NASTUPOM SINJANA

Grand prix na pozornici u Kambelovcu klapi Cambi

Piše: D.P. / Kastela.org
Foto: Josip Krokar
Izvor:
Kastela.org

klapa Cambi
Klapa Cambi

Stručni žiri ove je večeri dodijelio i nagrade za najbolju obradu, a po njihovom sudu to je najbolje uradio Mojmir Čačija obradivši pjesmu „Ferata“, drugoplasirani je bio Ivica Kaleb za pjesmu „Luce mala“, a treće mjesto pripalo je Vinku Didoviću za „Tonku“.

VDP 2012

Osim nagrađenih klapa i obrada, na pozornici na Poždorinama nastupila je i kaštelanska klapa Podvorje s pjesmom „Nije htjela“, Morbin sa Brača, koji su izveli „Lipo san te gleda“, riječka Kamelija i Vinčace iz Novog Vinodolskog s pjesmom „Budi tu“, makarska klapa Fjoret s izvedbom „Čuješ li me jel' ti drago“, klapa Motovun s pjesmom „Molitva“, zadarska Kaleta i „Oj, Dalmacijo“, Braciera iz Bola i „Proljeće“, kaštelanska Štorija koja je izvela „Pričaj mi o ljubavi“, ansambl Linđo iz Dubrovnika s uspješnicom „Ta tvoja barka mala“, ženska klapa Luka iz Rijeke i „Nocturno“ te Vokalisti Salone s pjesmom „Tvoja zemlja“.

VDP 2012

Umjetnički ravnatelj festivala „Večer popularne klapske pisme“ bio je prof. Milivoj Rilov, a organizator Grad Kaštela. Suorganizaciju festivala potpisali su tvrtka Cemex, Turistička zajednica grada Kaštela, Zračna luka Split – Kaštela i Marina Kaštela.

VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012
VDP 2012

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online