Fešta o' boba u Kambelovcu

Nakon nekoliko izmjena termina održavanja ovogodišnje Fešte o' boba u Kaštel Kambelovcu, za što glavnu krivicu snose vremenske neprilike, organizatori iz Udruge o boba odlučili su da će se ovogodišnja Fešta o' boba održati u subotu, 8. lipnja. Mjesto održavanja je kao i u godinama do sada, na brcu u Kaštel Kambelovcu, a početak će biti u 16 sati. Prijave ekipa za sudjelovanje na jednoj od najvećih gastronomskih fešti, ne samo u Kaštelima nego i Dalmaciji, već su započele, a prijaviti se na broj mobitela 098/490-323 mogu svi zainteresirani koji se žele okušati u pripremanju nekog od zanimljivih jela od boba ili sa bobom.
Za natjecanje je najvažnija dobra volja i osnovno znanje o pripremanju boba, a što će pojedina ekipa spremati, na njima samima je da odluče. Jela mogu biti svakodnevna, tradicionalna, inovativna, nesvakidašnja, slatka, slana, kisela, ljuta... Jela se, ovisno o mogućnostima ekipa i posjedovanju odgovarajuće opreme mogu kuhati i pripremati i kod kuće, no za cijelu atmosferu i bolji doživljaj ove gastro fešte, mnogi odabiru kuhanje na samom brcu. Pripremljena jela kušat će tisuće posjetitelja fešte, ali i stručni sud koji će proglasiti najbolja jela, a njihovim tvorcima pripast će zanimljive nagrade, piše portal Kastela.org . Uz jela od boba posjetitelji će imati prigodu kušati i neka od najboljih kaštelanskih vina, čime će ovaj gastro doživljaj biti potpun..

Fešta o' boba u Kambelovcu

Izvor: Kastela.org

- Većina onih koji će pripremati jela već od jutarnjih sati stići će u Kambelovac, a prva jela posluživat će se oko 17 sati. Obzirom na broj prijavljenih ekipa očekujemo četrdesetak različitih jela, odnosno više od dvije tisuće pripremljenih porcija. Među onima koji će kuhati neko od jela po vlastitom izboru su kaštelanski planinari, ribiči, novinari, maškare, branitelji, umirovljenici i članovi drugih brojnih kaštelanskih udruga, ali i gosti iz Splita, Trogira, Solina, Okruga. Neki su s nama svake godine, a neki će nam se po prvi put pridružiti. Među jelima će svakako biti onih tradicionalnih poput manistre s bobom, tripica s bobom, sipe i boba, ali i inovativnih kao što je čokolada te druge slastice s bobom i slično – kazao je jedan od organizatora Vlade Perišin, naglasivši kako su pripreme za ovogodišnju feštu pri samom kraju te da će u subotu sve biti spremno za još jednu dobru zabavu, druženje i gastronomsku ponudu u Kaštel Kambelovcu.

fešta o boba

Povezani članci

Who's Online

We have 376 guests and no members online