Iz Regije..

Omišani dva tjedna slave Dan grada

grb grada OmišaOlimpijskim festivalom dječjih vrtića, što će se ovoga četvrtka, s početkom u 17 sati, održati na stadionu “Anđelko Marušić - Ferata”, započinju dvotjedna događanja povodom blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša koji je i Dan Grada Omiša. U subotu je tako u srednjoj školi “Jure Kaštelan” od 11 sati na rasporedu zajednička pokazna vježba svih gradskih službi zaštite i spašavanja, a u četvrtak, 10. svibnja, srednjoškolci će u Ilirskome sjemeništu održati recital Kaštelanove poezije ...


PROSLAVA BLAGDANA SV. IVANA NEPOMUKA

Omišani dva tjedna slave Dan grada

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

U petak, 11. svibnja, u Prodajnom centru “Studenac” članovi Udruge osoba s invaliditetom “Agape” organiziraju humanitarno-prodajnu izložbu radova na svili, a istoga dana, u Parku hrvatskih branitelja, Udruga “Prijatelj” priprema kazališni musical “Idemo brodom u Afriku” u izvedbi GKM Split.

U subotu, 12. svibnja, na blagdan sv. Leopolda Mandića, Klub žena liječenih na dojci na nekoliko gradskih lokacija priprema humanitarnu akciju “Kruh naš svagdašnji”, a istoga dana u kongresnom centru Hotela “Plaža” dr. Slavko Kovačić i fra Ante Logara održat će predavanje o liku i djelu fra Bernardina Nikole Škrivanića, nakon čega će članovi Udruge “Omiška stina” na Trgu svetoga Mihovila, na kući Škrivanić, otkriti spomen ploču u čast tom znamenitom kapucinu.

Nedjelja, 13. svibnja, rezervirana je za rukomet te će se na Punti odigrati rukometni turnir sa sudjelovanjem ekipa iz Makarske, Benkovca, Kaštela i Dugoga Rata.

ivan škaričić

U ponedjeljak, 14. svibnja, živo će biti u uredu gradonačelnika Ivana Škaričića koji će od ranog jutra uručivati nagrade i pohvalnice učenicima, sportašima i trenerima, a navečer će u Narodnoj knjižnici splitski GKM izvesti predstavu “Šapice”, dok će članice Udruge “Omiške čipkarice” otvoriti izložbu “Ruža od kamena”.

U utorak, 15. svibnja, u Župnoj crkvi će koncert održati bivši i sadašnji učenici Glazbene škole “Lovro pl. Matačić”, dok je središnji program predviđen za srijedu, 16. svibnja, na sam dan Svetog Ivana Nepomuka.

Nakon polaganja vijenaca u spomen na hrvatske branitelje, u Hotelu “Plaža” održat će se svečana sjednica Gradskoga vijeća te potom u župnoj crkvi i sveta misa koju će, baš kao i procesiju gradskim ulicama, predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić.

U poslijepodnevnim satima na Punti će se održati boćarski turnir “Tomislav Novaković”, a navečer završnica Kupa grada Omiša u malom nogometu.

U Gradskome muzeju članice Društva “Hrvatska žena” otvorit će pak humanitarnu izložbu “Pružimo ruku - darujmo srce”, dok će na Trgu dr. Franje Tuđmana pjevati klape. U petak, 18. svibnja, Udruga “Agape” organizira obilazak planinarske staze Truša – Stomorica, prilagođene osobama s invaliditetom, a istoga će dana u Narodnoj knjižnici Renato Baretić, Jasen Boko i Patricija Vodopija promovirati knjigu Željka Gizdića “U ime kralja”.

Subota, 19. svibnja, rezervirana je za tradicionalnu manifestaciju “Narodnim običajima preko prepreka” u izletištu Radmanove mlinice, a istoga dana održat će se i 19. Memorijalni košarkaški turnir “Ivica Abram” na kojemu će nastupiti kadeti Ploča, Sonik Puntamike i Omiša.

omiš


Dobitnici nagrada Grada Omiša

Nastavnici Kitica Radman i Josip Srdanović ovogodišnji su dobitnici nagrada za životno djelo Grada Omiša. Gradski vijećnici jednoglasno su podržali i dodjelu ostalih javnih priznanja, pa će tako osobne nagrade dobiti Petar Buljević, osnivač amaterskih kazališta ‘Harlekin’ i ‘Mali princ’, te Ante Pešić Golub, hrvatski reprezentativac u trekingu, trostruki uzastopni pobjednik ‘Mosor Grebbeninga’.

Odbor za izbor i imenovanja odlučio je skupne nagrade dodijeliti Sekciji mladih Crvenog križa Omiš te tvrtki ‘Galeb’ povodom 60. obljetnice uspješnoga rada. Plakete će pripasti Tončiju Staniću za promidžbu Lokve Rogoznice, kolegi novinaru i esperantistu Davoru Grgatu koji je, zanimljivo, ove godine dobio i nagradu Općine Dugi Rat, dr. Branki Huljev za predan rad s djecom, Anti Mekiniću, utemeljitelju Dana Mile Gojsalić u Kostanju, te košarkaškome zanesenjaku Ivici Piploviću.

Nagrade će biti uručene 16. svibnja na svečanoj sjednici omiškog Gradskog vijeća.

Who's Online

We have 117 guests and no members online