Split: Otvorena Info zona za mlade

Info PultSplitska Info zona, središnje mjesto u gradu na kojem će mladi moći dobiti informacije o obrazovanju, zapošljavanju, volontiranju, građanskim pravima i dužnostima, kao i one vezane za zabavna događanja, danas je otvorena na Šperunu. Info zona na adresi Jerina 1, iza Crkve sv. Frane, naime, namijenjenja je prvenstveno mladima i udrugama koji nemaju prostor i tehniku za provođenje svojih ideja i projekata. Tu će se moći koristiti multimedijalnim sadržajima i internetom, a prostorije će biti korištene i za organiziranje javnih tribina, kao i drugih događanja ...

Piše: Mate Prlić / Glas Dalmacije
Foto: Glas Dalmacije

- Počeli smo s djelovanjem u lipnju, da bi danas bili spremni za rad s korisnicima. U kreiranju Info zone koristili smo se uputama Europske komisije, jer su u Europi ovakvi centri već odavno praksa - rekao je Ivan Medić, voditelj projekta, napominjući da će centar osigurati i psihološko savjetovalište.

Info ZonaSplit je drugi grad u Hrvatskoj s Info zonom, prije je Rijeka dobila svoj centar, a najavljeno je otvaranje osječkog.

- Sljedeće godine će se u ovaj pojekt uključiti i Županija, željeli bi da gradski informacijski centar preraste u županijski - izrazio je svoja nadanje župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, jedan od političkih i gradskih uglednika prisutnih na otvaranju.

Info zona zajednički je projekt Studija razvojnih inicijativa i udruge za promociju kulture mladih Splitski.Portal, pokrenut na inicijativu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grada Splita.

Info zona predstavlja prvu novu ostvarenu mjeru iz gradskog programa djelovanja za mlade, čije usvajanje je plod rada Komisije za suradnju s mladima sa Željanom Kalaš na čelu.

Povezani članci

Who's Online

We have 92 guests and no members online