Advent u Dugom Ratu

Svake adventske nedjelje u vremenu od 18.45 do 22 h na trgu sv. Josipa u Dugom Ratu, ispred crkve, biti će otvorena župna adventska kućica za druženje nakon večernje svete mise te za dodatni adventski ugođaj u Dugom Ratu. U njenom postavljanju i uređenju trga veliki obol dali su marljivi djelatnici Vlastitog pogona naše općine, našo lokalni umjetnici iz udruge Krug te djeca iz dugoratskog vrtića.
U župnoj adventskoj kućici neće faliti kobasica, soparnika, fritula, kuhanog vina, craft piva iz bačava naše dugoratske pivovare "Barilo", najavljuju organizatori iz naše župe, a bitno je napomenuti da će nedjeljna večernja druženja na trgu Svetog Josipa imati i humanitarni karakter, kako i dolikuje vremenu. Novac od prodaje hrane i pića iskoristiti će se za pomoć najpotrebnijima u našem malom mistu.
Božićno drvo, Božićne jaslice u gotovo prirodnoj veličini, rad mladog i nadarenog kipara Srećka Mimice i Adventski vijenac, rad našeg Joška Čizmića, opet će krasiti okoliš trga Svetog Josipa, a od ponedjeljka, 2.12.2019., u našoj župi će se svakodnevno (osim nedjeljom) održavati i popularne sv.ete mise zornice sa početkom u 6 sati.
Vidimo se prve adventske nedjelje na trgu svetog Josipa!

FOTO-ZAPIS PRIPREMA..

Adventska kućica župe Svetog Josipa u Dugom Ratu

Izvor: FB Župa Sv.Josipa Dugi Rat

Adventska kućica župe Svetog Josipa u Dugom Ratu

Adventski vijenac u Dugom Ratu