Adventske zornice

AdventSplitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić kroz ovo vrijeme došašća predvodi mise zornice u splitskim i okolnim župama. "Nije mi teško ustati u 4.30 sati kako bih s mojim vjernicima sudjelovao u euharistijskom slavlju u 6 sati", posvjedočio je nadbiskup nakon što je u utorak 14. prosinca predvodio ranojutarnje misno slavlje u crkvi Sv. Frane na Obali u Splitu. "Ugodno sam iznenađen koliko vjernika, i mlađih i starijih - djece, školaraca, studenata, roditelja, baka i djedova - sudjeluje u zornicama. Zornice su u našim crkvama posjećene gotovo kao ponoćke", rekao je nadbiskup Barišić. Adventske zornice, nastavio je, "imaju neku posebnu draž. Mnogi kažu da jedva čekaju poći na tu ranu jutarnju euharistiju, da se raspjevaju i da se u ranu zoru nekako duhovno osvježeni vraćaju kući i k svojim obvezama. Lijepo je vidjeti kako se osobno i obiteljski pripremaju za Božić. Zornice su, stoga, pravi odgovor ovoj potrošačkoj groznici" ...

ADVENTSKE ZORNICE

S nadbiskupom Barišićem na zornice

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

crkva u zoru"Na putu adventa prati nas Riječ Božja koja osvjetljava naš život i usmjerava ga k pravom cilju", zaključio je splitsko-makarski nadbiskup koji se nakon misnoga slavlja i ovoga puta zadržao s vjernicima i njihovim svećenicima u razgovoru uz čaj i kolače.

Nadbiskup Barišić će u četvrtak 16. prosinca predvoditi misu zornicu u 6.30 sati u crkvi Gospe od Siti u Strožancu, a u petak 17. prosinca u 6.30 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu.

Nažalost, ne zna se hoće li do Božića uhvatit vrimena skoknit i do Dugog Rata ...

Povezani članci

Who's Online

We have 259 guests and one member online

  • admin