Startup kultura: Otvorene prijave za Shift Challenge

Domaće startupe će obradovati vijest da su otvorene prijave za Shift Challenge, startup natjecanje koje će se održati 5. i 6. lipnja u sklopu Shift Konferencije u Splitu. Najbolje projekte će birati zvučna imena poput Y Combinatora, Techstarsa, Entrepreneura i The Next Weba. Jedinstvena je to prilika mladim poduzetnicima da prezentiraju svoje ideje ispred najprestižnijih psolovnih akceleratora na svijetu, a ni nagradni fond od 15.000 dolara nipošto nije "za bacit". Prijave za Shift Challenge su otvorene do  4. svibnja, a zainteresirani startupi se mogu prijaviti na službenoj web stranici konferencije - http://shiftsplit.com/challenge ...

SHIFT CHALLENGE

Otvorene prijave za Shift Challenge

Izvor: ShiftSplit.com

Kandidati koji uđu među 32 najbolja startupa, bit će obaviješteni e-mailom najkasnije  do 12. svibnja.

Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, Challenge day, biti će zatvoren za javnost i održat će se 4. lipnja u Muzeju grada Splita. Tom prilikom će domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupe svim trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a  startupi će im na kraju dana morati pokazati što su naučili.

Drugi dio, finale, održati će se tijekom Shift Konferencije 5. i 6. lipnja, a na njemu će sudjelovati 16 startupa koji su svoje ideje predstavili u najboljem svjetlu, koji će dobiti priliku i za završnu rundu "pitchanja" na konferenciji nakon kojih će trima najboljim startupima pripasti i novčane nagrade.

Prvonagrađeni tim ponijeti će "u garažu" 10.000 $, za drugo mjesto nagrada je 3.000 "zelembaća", a startup koji osvoji treće mjesto može računati na 2.000 $.  

Više o uvjetima prijave i pravilima natjecanja te o događanjima, govornicima, ulaznicama Shift Konferencije možete pročitati na službenoj web stranici Shift Konferencije - shiftsplit.com