Shift je potvrdio status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi

Sedma po redu Shift konferencija u dva je dana u Splitu okupila na jednom mjestu renomirane IT stručnjake te mlade entuzijaste iz svih dijelova svijeta. Govornici su bili iz Netflixa, GitHuba, RedHata, Mozille, Shopifya, Googlea, Microsofta i mnogih drugih uspješnih IT tvrtki. Ovogodišnje sedmo izdanje konferencije u fokusu je imalo na programere koji pišu kod razvijanje web ili mobilne aplikacije, ali i blockchain tehnologije i umjetnu inteligenciju. Sudionici su imali priliku poslušati neke od najpoznatijih stručnjaka i inovatora u svijetu tehnologije, među kojima i Rasmusa Lerdorfa. Rasmus Lerdorf je danski programer, a zadužio je svijet po tome što je kreirao PHP - skriptni jezik kojim se koristi 82% web stranica na svijetu. Posjeduje bogato iskustvo u polju kodiranja, a kao jedan od govornika na Shift Developer konferenciji otkrio je tajne i detalje o budućnosti PHP-a i razvoja weba, te izazove razvoja Open Sourcea.
Među brojnim predavačima posebno se ističe ime Håkona Wiuma Liea. U svijetu je najpoznatiji kao kreator CSS-a, dugo godina radio je u Operi te je jedan od osnivača Piratske stranke u Norveškoj, a svakako je zanimljiva i činjenica da ga je MIT Technology Review 90-ih proglasio jednim od Top 100 inovatora. Håkon je na splitskoj pozornici  govorio o tome kako gleda na budućnost tehnologije – otkrio je da AI i roboti ne predstavljaju prijetnju za čovječanstvo i da će nam razvoj tehnologije pomoći da u budućnosti živimo bolje...

Izvor: DalmacijaNews

Shift je potvrdio status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi

Shift je potvrdio status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi. Najnovije tehnologije, najmoderniji uređaji i govori najuspješnijih IT stručnjaka nešto su što definitivno vrijedi posjetiti.

Paralelno s glavnim programom održano je ukupno 16 radionica na kojima su sudionici imali priliku steći i praktična znanja. Konferencija je idealna prilika da se dopre do mladih talenata, a ostvareni kontakti na Shiftu otvaraju mnoga vrata i upravo je "networking“ razlog velikog interesa posjetitelja. Nekolicina stranih tvrtki iskoristila je konferenciju i za regrutiranje mladih hrvatskih inženjera.

Shift je potvrdio status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi

Ispred organizatora sudionicima se obratio i zahvalio Ivan Burazin, osnivač i organizator Shift konferencije. Također, Tomislav Aljinović, direktor regije Jadran jug iz Splitske banke OTP Group i Petra Jakob iz Bellabeata, dali su svoj osvrt na ovogodišnji Shift.

Who's Online

We have 442 guests and no members online