Shift Konferencija: Kako osvojiti svjetska tržišta gradeći lokalne startup ekosustave

U četvrtak je u Splitu službeno otvorena Shift konferencija. Političari su na otvaranju govorili o značaju koji podrška javnih institucija ima pri razvoju novih tvrtki i stvaranja održivih poduzetničkih eko-sustava. I ostatak konferencije je protekao u znaku lokalnih startup eko-sustava kao recepta za globalni uspjeh. Važnost države i regionalnih institucija u ranim fazama razvoja poduzeća istakao je i Mike Butcher, urednik jednog od najpoznatijih tehnoloških medija na svijetu – TechCruncha. Butcher smatra da je za uspjeh na svjetskom tržištu prije svega potrebno stvoriti dobre uvjete za lokalni razvoj poduzeća. - "Jednom kada okupite državne institucije, poduzetnike, investitore, sveučilišta i medije imate sve što vam je potrebno da stvorite zdravi startup eko-sustav, a konferencije poput Shifta su idealno mjesto za gradnju mostova između europskih eko-sustava i istraživanje inozemnih tržišta. Jednom kada postoji poveznica između različitih poduzetničkih svijetova, nije više potrebno putovati po investicije u mjesta poput silicijske doline, investicije dolaze vama u srce Hrvatske" - kazao je u HNK Split pred više od 1000 posjetitelja konferencije ...

SHIFT KONFERENCIJA

Osnivačica startupa "Bellabeat" Urška Sršen govorila o koracima koji su je doveli do sudjelovanja u najpoznatijem poduzetničkom akceleratoru na svijetu – Y Combinatoru. Urška je prošle godine osvojila Shift Challenge natjecanje, a ove godine se 23 nova kandidata natječu za svjetsku slavu i nagrade vrijedne 15.000 dolara. Natjecanje će biti zaključeno u petak, 6. lipnja, kada će pobjednicima biti i uručene nagrade.

Svoje misli o svijetu poduzetništva prisutnima su iznijeli i Amy Cosper, urednica globalnog poduzetničkog časopisa Entrepreneur, suosnivač Zynge Marcus Segal i brojni drugi.

Povezani članci

Who's Online

We have 369 guests and one member online

  • admin