Istekao natječaj za zakup kavane Maestral u Dugom Ratu

Danas, točno u podne, ističe treći (ili četvrti?) javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u Jadranskoj 16, nekad popularne kavane "Maestral", koja i danas, u osvit nove ljetne sezone, stoji pusta i neprivedena svrsi, dok nam mjesto (i turisti!) jednostavno vape za mirnim "kutićem" gdje će moći pojesti kvalitetan i ukusan obrok ili pak popiti odličnu kavu "s ladnim mlikom" i pogledom s nekad reprezentativne terase pune smišnica i lokalnog svita..
Dakle, opet se daje u najam atraktivni poslovni prostor bivše kavane "Maestral" u Dugom Ratu, Jadranska 16, za obavljanje ugostiteljske djelatnosti (djelatnost pripreme i usluživanja pića i hrane), ukupne površine 238,66m 2 (od čega 120,60 m2 zatvorenog prostora, 24,10 m2 podruma te 93,96 m2 terase). Trajanje zakupa je opet na 5 godina, unatoč tome što ovaj, poduzetničkim očima očito "prekratak" rok, bio ponajveći uzrok što su propali prošli natječaji. Početni iznos mjesečne zakupnine je uvlas isti i iznosi opet 5.750,40 kn. Općina drži cijenu. Pošteno. Neće se razmatrati nepotpune ponude niti "ponude" općinskih ili poreznih dužnika ili nesolventnih osoba/tvrtki. Novina je da će se ulaganja u prostor kojim se u znatnoj mjeri povećava njegova vrijednost priznati zakupniku u visini kako to odluči općinski načelnik, a na način da se ista prebijaju s dijelom iznosa mjesečne zakupnine. Hmm.. možda sada, konačno i "prođe" natječaj i dobijemo novog koncesionara.. Sve detalje natječaja zainteresirani mogu pronaći ovdje, a rok za podnošenje pisanih ponuda je, rekosmo, 6. lipnja 2018. godine do 12 sati. Sve informacije vezane uz natječaj mogu se dobiti radnim danom od 8 do 15 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Dugi Rat ili na tel. 021/734900 i 021/735291. Eto, ova ljetna sezona za "Maestral" je nažalost propala, baš kao i ona lani, no dugoraćki ljubitelji kave, fjake, druženja i dobrog grilla se nadaju da neće i iduća!

Zakup kavane Maestral: Općinari ponovili skoro isti natječaj (i nadaju se da će sada proći)

Piše: Mladen Banović

kavaDa, dragi moji, pametan netko je već davno rekao: "Ludost je raditi istu stvar iznova i očekivati drugačije rezultate" (Albert Einstein), no naši općinari očito nisu bili pažljivi na Zelićevom satu fizike kada se ta lekcija učila. Pa su ovh dana već treći (ili četvrti?) put ponovili uvlas (skoro) isti javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u Jadranskoj 16, nekad popularne kavane, koja i danas, u osvit nove ljetne sezone, stoji pusta i neprivedena svrsi, dok nam mjesto (i turisti!) jednostavno vape za mirnim "kutićem" gdje će moći pojesti kvalitetan i ukusan obrok ili pak popiti odličnu kavu "s ladnim mlikom" i pogledom s nekad reprezentativne terase pune smišnica i lokalnog svita..
 

zuka

Dakle, opet se daje u najam atraktivni poslovni prostor bivše kavane "Maestral" u Dugom Ratu, Jadranska 16, za obavljanje ugostiteljske djelatnosti (djelatnost pripreme i usluživanja pića i hrane), ukupne površine 238,66m 2 (od čega 120,60 m2 zatvorenog prostora, 24,10 m2 podruma te 93,96 m2 terase). Trajanje zakupa je opet na 5 godina, unatoč tome što ovaj, poduzetničkim očima očito "prekratak" rok, bio ponajveći uzrok što su propali prošli natječaji. Početni iznos mjesečne zakupnine je uvlas isti i iznosi opet 5.750,40 kn. Općina drži cijenu. Pošteno. Općina neće razmatrati nepotpune ponude niti "ponude" općinskih ili poreznih dužnika ili nesolventnih osoba/tvrtki. Odlično! Novina je da će se ulaganja u prostor kojim se u znatnoj mjeri povećava njegova vrijednost priznati zakupniku u visini kako to odluči općinski načelnik, a na način da se ista prebijaju s dijelom iznosa mjesečne zakupnine. Bravo! Možda sada, konačno i "prođe" natječaj i dobijemo novog koncesionara...
Sve detalje natječaja zainteresirani mogu pronaći ovdje, a rok za podnošenje pisanih ponuda je 6. lipnja 2018. godine do 12 sati. Sve informacije vezane uz natječaj mogu se dobiti radnim danom od 8 do 15 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Dugi Rat ili na tel. 021/734900 i 021/735291.

Eto, ova ljetna sezona za "Maestral" je nažalost propala, baš kao i ona lani, no dugoraćki ljubitelji kave, fjake, druženja i dobrog grilla se nadaju da neće i iduća!

Povezani članci

Who's Online

We have 270 guests and no members online