Predstavljen Žnjan 3.0

Dvomjesečni javni natječaj za uređenje platoa Žnjan, najveće kupališne zone na istočnoj strani Jadrana koja je koncem prošle godine očišćena od bespravne gradnje, zaključen je pobjedom Arhitektonskog biroa splitskog arhitekta Ante Kuzmanića, piše Damir Petranović na stranicama tportala. Prvonagrađeni rad predviđa pojas plaže širok najmanje trideset metara i oslobođen od bilo kakvih sadržaja osim eventualno zelenila, potom šetnicu široku deset do petnaest metara, nakon koje prema unutrašnjosti platoa slijede kafići - kojih će biti dramatično manje u odnosu na stanje otprije godinu dana - te pojas naglašenog zelenila, nazvan 'urbana šuma', u koju će biti integrirani sportski tereni, skate park, mali amfiteatar i drugi sadržaji. Predviđeno je uređenje najmanje 600 parkirališnih mjesta na rubnom dijelu Žnjana, a iznad dijela njih također će se nalaziti sportski tereni. Drugu nagradu na natječaju dobio je 'Emur studio' iz Zagreba, treću Arhitektonski ured 'Porticus' iz Splita, četvrtu Tatjana Zahra, a petu splitski arhitekti Neno Kezić i Emil Šverko.

Izvor: tportal

U splitskoj gradskoj upravi najavili su da će idućih tjedana predstaviti privremeno uređenje Žnjana, koje će biti na snazi do ljeta 2019. godine, do kada je postavljen  rok za izvedbu danas predstavljenog trajnog konačnog i trajnog rješenja.

Samo uređenje Žnjana jedan je od prioritetnih projekata nove splitske gradske vlasti. Premda službenih procjena nema, predviđa se da će ono ukupno stajati stajati oko 30 milijuna kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online