Stranka Pametno kakvu smo poznavali odlazi u povijest

Iz novoosnovane stranke Centar koja je nastala fuzijom stanke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom izašli su splitski gradski vijećnici Kristina Vidan, Jakov Prkić, Sani Mardešić, Branimir Urlić i županijski vijećnik Ante Renić. Umjesto Nenada Uvodića u Gradsko vrijeće se vraća Renato Čupić. Stranka Pametno inače je bila najjača opozicijska stranka u splitskom Gradskom vijeću.
- "Do danas je izašlo 40 članova iz novoimenovane stranke, na ovaj način izdane su godine volonterskog angažmana članova ogranka Split, a na neki način je izdana i volja biračkog tijela. Zbog toga se mi danas pridružujemo našim članovima, i mi kao vijećnici izlazimo iz stranke Centar. Da su se procedure poštivale i da se ujedinjenju dalo vremena, sve bi se odvilo na puno ljepši i pametniji način. No, samovoljom pojedinaca koji očito ovu stranku drže svojim vlasništvom, sve se odigralo na ovaj način i rezultiralo nezadovoljstvom članstva” - kazala je gradska vijećnica Kristina Vidan. Slijede dogovori sa članstvom u kojem obliku će nastaviti svoje djelovanje, no na predstojeće lokalne izbore izaći će sa svojim kandidatima...

Izvori: Dalmacija Danas, Dalmacija News

Marijana Puljak i stranka Centar ostala je tako bez pet vijećnika u Gradskom vijeću Splita te jednog u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinskoj. Puljak je ostala i bez kluba gradskih vijećnika jer je uz nju ostala tek Natalija Tafra Bazina. Bivši članovi stranke Pametno danas su izašli pred novinare da objasne što se zapravo dogodilo.

- "Ostat ćemo i dalje u lokalnom životu djelovat, to nam je prvenstveni cilj. Žao nam je da je do ovoga došlo, pokušavali smo na sve načine uvjeriti Puljke da ovo nije dobar put prema ujedinjenju, nismo u Las Vegasu da se ženimo nakon jednog poljupca. Ovo su ozbiljne stvari trebali smo proći još jedan izborni ciklus pa da vidimo pašemo li jedni drugima i onda da se ujedinimo ili ne ujedinimo. U pitanju je isključivo samovolja Marijane i Ivice Puljak, Dalije Orešković i Ivice Relkovića koji su ovo sve izrežirali. Po našem mišljenju, ubili su dvije stranke koje su imale budućnost” - kazao je gradski vijećnik Jakov Prkić.

“Sad kad smo se riješili utega obiteljske stranke, nastavljamo s entuzijazmom raditi za grad Split, da ga učinimo ugodnim za življenje”, kazao je županijski vijećnik Ante Renić.

“Nikad nam nije bio cilj državni rejting nego isključivo Split i ostajemo čvrsto na liniji onoga svega što smo zagovarali do sada”, kazala je Kristina Vidan.

“Mi smo apsolutno čisti, stranka Pametno je postala stranka Centar, mi se ne vidimo u tome”, zaključio je Jakov Prkić.

Povezani članci

Who's Online

We have 391 guests and no members online