ex-Pametno Split: Ne želimo sudjelovati u izdaji birača u režiji Ivice Relkovića

Nakon što je stranka Pametno, bez prethodnog provođenja unutarstranačkih izbora i konzultacija s članstvom, preimenovana u Centar, raspao se matični ogranak stranke. Proteklog tjedna Pametno Split napustilo je više od 40 članova, a u petak, 20.11. šest vijećnika, pet gradskih - Renato Ćupić, Sani Mardešić, Jakov Prkić, Branimir Urlić i Kristina Vidan te jedan županijski – Ante Renić. Medijsku objavu bivših vječnika bivše stranke Pametno prenosimo ispod u cijelosti.

- "Bez provedenih unutarstranačkih izbora, krnje predsjedništvo stranke Pametno dopustilo je ulazak u stranku članovima STRIP-a i Daliji Orešković koji su preko noći postali ravnopravni članovi Predsjedništva stranke koja je pritom dobila i novo ime Centar. Tim bi se riječima najkraće mogao opisati događaj koji je presudio ovotjednom egzodusu članova splitskog ogranka, njih više od 40. Vrhunac situacije svakako je današnji odlazak vijećnika. Godine rada i volonterskog angažmana te volja birača ozbiljno su izdani i predani na upravljanje potpuno novim ljudima, strancima čiji je politički angažman praktično započeo nekoliko mjeseci pred parlamentarne izbore. I možda ne bi bilo problema da su se poštovale demokratske procedure i Statut, te da se procesu ujedinjenja i novoj suradnji dalo vremena, ali nije. Sve je to napravljeno na brzinu, vođeno samovoljom nekolicine koji stranku smatraju svojom i ničijom drugom" - započela je  Kristina Vidan..

- "Upravo se pokušava, pod svaku cijenu, oživjeti najnoviji idejni projekt neuspješnog političkog aktiviste Ivice Relkovića, centristička stranka. Nakon brojnih neuspjeha na desnom spektru, od HRASTA, Obiteljske stranke, MOST-a I STRIP-a, mi odbijamo biti pokusni kunići nekome tko je do jučer zagovarao sve protiv čega se borimo otkad Pametno postoji. Ne želimo svoje mandate predati novimenovanoj stranci. Odlučili smo se pridružiti članstvu koje je ovom spajanju reklo NE jer stranka Centar nije izbor ni članova, a ni birača koji su ih birali 2017. godine. I evo, cijena je plaćena, odlazimo mi koji smo gradili ovaj ogranak i stranku, koji živimo za lokalnu razinu političke aktivnosti" - izjavio je Jakov Prkić, gradski vijećnik.

ex Pametno Split

- "Nama nacionalni rejting nikada nije bio prioritet. Izrasli smo iz građanske inicijative koja se okupila kako bi promijenila Split na bolje, oslobodila ga utega politike u kakvu se Centar upravo pretvara. Želimo stati na kraj parazitskoj HDZ – SDP - Kerum vladavini koja već 12 godina onemogućava disanje i rast ovom Gradu. U dogovoru s našim članovima donijet ćemo odluku u kojem ćemo obliku nastaviti rad i izaći na predstojeće lokalne izbore. Vraćamo se osnovnim postavkama, borbi za Split i pritom pozivamo sve ljude koji svakodnevno žive svoje bitke za ovaj grad da nam se pridruže jer samo zajedničkim snagama možemo stvari mijenjati iz temelja" - dodala je donedavna predsjednica Ogranka Split, Kristina Vidan.

- "Oslobađanjem od utega obiteljske stranke bračnog para Puljak i jednoumlja koje je u zadnje vrijeme unutar stranke zavladalo, na lokalnoj političkoj sceni radit ćemo s još više entuzijazma i predanosti gradu Splitu kojeg želimo učiniti mjestom ugodnog življenja za sve njegove stanovnike. Puno je posla pred nama, obnova Marjana, stvaranja novih zelenih oaza umjesto betona, gopodarenje otpadom na način koji promišlja o budućim generacijama, sprječavanje komunalnog i prostornog kaosa te još mnogo toga što bi na prvo mjesto stavilo potrebe građana, a ne pojedinaca i njihovih interesnih grupacija" – zaključio je Ante Renić, županijski vijećnik.

Povezani članci

Who's Online

We have 443 guests and no members online