Pametno neće u koaliciju s 'vjerodostojnim' HDZ-om u Splitu

Renato Čupić jedan je od 7 izabranih vijećnika stranke Pametno u splitskom Gradskom vijeću. Iako se u medijima povremeno javljaju špekulacije o mogućoj koaliciji stranke Pametno s HDZ-om na gradskoj razini, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara i u srijedu je ponovio da je spreman surađivati sa svima kojima je stalo do Splita, a u tu je skupinu izričito ubrojio stranku Pametno, no predsjednica stranke Marijana Puljak takvu je mogućnost već nekoliko puta odbacila. Za sve one koji se još i dalje pitaju zašto stranka Pametno ne koalira s HDZ-om u Gradskom vijeću Splita pojasnio je vijećnik Renato Čupić preko svoga Facebook profila. Ukratko, Čupić za HDZ kaže da je nevjerodostojan i da mu se ne može vjerovati, a njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti..

RENATO ČUPIĆ:

Pitaju se i dalje neki zašto ne koaliramo s HDZ-om u Gradskom vijeću. Odgovor je prilično jednostavan!

Pitaju se i dalje neki zašto ne koaliramo s HDZ-om u Gradskom vijeću. Odgovor je prilično jednostavan. HDZ se ne drži nikakvih dogovora. Nisu vjerodostojni. U kotaru Žnjan gdje nismo bili u koaliciji i gdje nema nikakvih političkih trzavica, oni izigraju dogovor, pljunu na ruku koju su dali i smiju nam se u lice. Na državnoj razini Most smo upozoravali 2015. na takve stvari, nisu nam vjerovali i 2 puta su doživjeli istu stvar. Prije neki dan Orepić pošteno u Saboru priznaje da su bili naivni kad su vjerovali da je to moguće. Pametno je ispalo Pametno iako smo mogli prihvatiti takav scenarij pa imati i saborskog zastupnika, ali bi izdali sebe i svoje birače.

Jednostavno je. Svakako ćemo podržati svaki dobar projekt koji HDZ predloži, ali koaliciju sa svojim prirodnim trgovcem-partnerom Kerumom ipak moraju sami složiti. Pitanje je samo ko će koga tu više preveslati, sada ili tokom vremena.Slično vam je kod projekata u proračunu. Kerum je recimo imao i namjenske novce za sanaciju Karepovca na računu Čistoće i on ih bez problema potroši na zapadnu obalu. To su vam te vjerodostojnosti. Odnosno da vam netko i nešto obeća kao sigurno, toliko je struja tu da vi ne znate tko će sutra vladati kojom strankom i izigrati dogovor.

Nas pozicije u Nadzornim odborima ne zanimaju ni uhljebljenja u firmama i zato je teško s nama pregovarati. Nas samo zanima bolji Split. Naši glasači nam glas nisu dali da koaliramo s nevjerodostojnim strankama i to moramo poštovati. Iz oporbe ćemo se truditi da grad bude najbolji na svijetu. I vlasti to ne bi trebao biti problem, neka nas slušaju iz oporbe. Di ćeš bolje. Ne tražimo ništa. Opara neka svojim dobrim radom u iduće 4 godine sve razuvjeri o svim lošim stranama HDZ-a i svi će mu stisnuti ruku.

puljakDakle, Pametno neće u koaliciju, a koliko se vidi ni Most neće, a ni SDP. Ostaje samo Kerum. S obzirom na gadnu kampanju i trzavice unutar samoga HDZ-a bojim se da ovo može riješiti samo Plenković, i to na način da stavi puno veći ulog. Jedan je županija da ide u paketu.

Ako nema dogovora, idemo na nove izbore. Pametno je dokazalo da se poštenim radom može iz oporbe do 20% vijećnika u Gradskom vijeću, a ankete govore da bi sad dobili i 25% jer su i oni skeptični danas vidjeli koju smo veliki priliku imali. Ujedno su se uvjerili u neistine koje je Kerum plasirao put svih.

Ostali smo isti cijelo vrijeme. Danas je to u politici najteže, tako mi HNS-a.  Birači će to znati cijeniti.

Povezani članci

Who's Online

We have 384 guests and no members online