Emil Tedeschi: Nitko nije znao pokrasti Hrvatsku tako vješto kao sami Hrvati

Emil TadeschiVlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi u razgovoru za Jutarnji list izrazio je ogorčenje trenutnom hrvatskom situacijom. "Često se za neuređen sustav koristi izraz 'divlji zapad'. Trenutačno je kod nas superdivlja situacija, teško je za to pronaći drugu riječ. Znam da je predizborna kampanja i da je svašta moguće čuti i pročitati, ali svejedno moram reći da sam zgrožen mnogo čime. Ne postoje jasni kriteriji, ne poštuju se zakoni, općenito u društvu nedostaje etike i morala. Crkva se izjašnjava o tome za koga treba glasati, a s druge strane zamjera don Ivanu Grubišiću izborni angažman. Nitko nije znao pokrasti Hrvatsku tako vješto kao sami Hrvati" ...

EMIL TADESCHI:

Nitko nije znao pokrasti Hrvatsku tako vješto kao sami Hrvati

Piše: Viktor Vresnik / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

hrvatske elite"Opet smo na pitanju kriterija, naime imali smo i ranije svećenike u Saboru. Vlada bez ikakvih kriterija spašava Đakovštinu od bankrota. Osim što je to protuzakonito, otvara niz drugih pitanja, primjerice zašto sada ne bi spasili KIO Orahovicu? Zašto nismo pomogli radnicima Peveca? Kad se jednom napravi presedan, otvara se velika provalija", kaže Tedeschi.

Da u Hrvatskoj nema nikakvih pravila, reda i nema sustava, pokazuju i neki primjeri iz sporta, kaže Tedeschi. Tako primjerice, podsjeća, prvak Hrvatske u košarci je dobio 4 milijuna kuna, drugoplasirani ništa, a trećeplasirani 14 milijuna kuna.

"I sâm sam više puta govorio o krizi elita i uvijek sam naglašavao da nije riječ samo o političkoj eliti, da u to moramo ubrojiti i gospodarsku, vjersku, akademsku, sindikalnu... općenito svaku intelektualnu elitu. Kad je netko u takvoj poziciji, mora imati osjećaj odgovornosti. Ovaj vašar odluka koji se događa, bez ikakvog sustava, samo s namjerom da se nešto 'zažbuka', zadrži ili dobije neki mandat, to je tužna politička arena", kaže Tedeschi za Jutarnji list.

PROČITAJTE VIŠE ...

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online