Turizam na arheološkim lokalitetima

0 mogućnostima turističkoga korištenja naših arheoloških lokaliteta raspravljat će se ovog četvrtka i petka u sklopu drugog znanstveno-stručnog skupa o arheološkom turizmu, koji će se održati u malom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, u organizaciji Sveučilišta u Splitu i županijske Turističke zajednice. Na skupu će sudjelovati brojni stručnjaci iz ove domene. Među ostalim, bit će govora o turističkim potencijalima rimskih putova srednje Dalmacije, Dalmatinske zagore, otoka Brača, ali i Splita i Dioklecijanova akvedukta ...

ZNANSTVENI SKUP U SPLITU

Turizam na arheološkim lokalitetima

Piše: M. Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvori: Slobodna Dalmacija, DalmacijaNews

Splitsko-dalmatinska županija jedina ima strategiju razvoja kulturnog turizma, kao i sve lokalitete popisane koji se mogu iskoristiti u turizmu.

- Arheološki turizam nije trendovski, on je najstariji oblik turizma, može se pratiti od 17. stoljeća - ustvrdio je idejni začetnik stručnog skupa Lino Ursić.

A da Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije ozbiljno prionula poslu, dodatno svjedoči i raspisivanje Javnog poziva za dodjeljivanjem financijskih potpora i programima koji će raditi na aktivnostima arheološkog turizma, napose u pred i post sezoni.


Salona

Povezani članci

Who's Online

We have 71 guests and no members online