Konferencija: Obnovljivi izvori energije, nove tehnologije - izazovi 21.st.

njemaćko hrvatska suradnjaU ponedjeljak, 21. svibnja na splitskom FESB-u počinje trodnevni međunarodni skup "Obnovljivi izvori energije, nove tehnologije - izazovi 21. stoljeća". Domaćinstvo ovog važnog skupa, na kojemu će se okupiti sam vrh diplomatske, političke, ali i gospodarske elite Hrvatske i inozemstva, pripalo je našoj  županiji, u kojoj se, u suradnji s veleposlanstvom Republike Njemačke, privode kraju posljednje pripreme. Na konferenciji če se raspravljati o temama obnovljivih izvora energije, zelenih tehnologija, klimatskih promjena, te fondova EU-a i regionalnog razvoja ...

ZNANSTVENICI I POLITIČARI NA TRODNEVNOM MEĐUNARODNOM SKUPU U SPLITU

Zelena tehnologija okuplja više od 300 gostiju

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Čast nam je što imamo priliku organizirati ovu međunarodnu konferenciju zajedno s Veleposlanstvom Republike Njemačke, a posebno nam je zadovoljstvo stoje pokrovitelj skupa predsjednik Hrvatske dr. Ivo Josipović - rekao je Ivan Udovičić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i europske integracije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

vučevica
  Vučevica

Da je doista riječ o važnom događaju, te jednoj od najvećih međunarodnih konferencija u posljednje vrijeme na području regije, najbolje potvrđuju sudionici konferencije.

Dolazak u Split najavili su prof. dr. Klaus Topfer, predsjednik UNEP-a, UN-ova programa za okoliš, Peter Fridrich, ministar za EU u saveznoj pokrajini Baden-Wurttemberg, Anita Task, ministrica u saveznoj pokrajini Brandenburg, Paul Vandoren, predsjednik izaslanstva EU-a u Hrvatskoj, prof. dr. Wolfgang Ebertaardt, znanstveni direktor Centra za materijale i energiju iz Berlina, prof. dr. Volker Wittwer, utemeljitelj i savjetnik direktora Fraunhofer ISE Freiburga, vodećeg instituta za istraživanje fotonaponskih ćelija, dr. Hans-Martin Henning, direktor tog instituta, kao i dr. Holger Kohl iz Fraunhofer Instituta u Berlinu, Zsuzana Hargitai, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj, te prof. dr. Vlasta Bonačić-Koutecky sa Sveučilišta Humboldt iz Berlina.

konferencija

- Očekujemo više od 300 sudionika iz zemlje i inozemstva, a među njima bit će zastupljeni političari, znanstvenici i istraživači te gospodarstvenici iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Mađarske i drugih europskih zemalja, a procjenjuje se da će samo iz Njemačke doputovati više od stotinu sudionika.  Naš župan Ante Sanader bit će domaćin skupa, zajedno s dr. Berndom Fischerom, veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj, a naš stručni tim, sa županom na čelu, već dugo priprema sve pojedinosti ove konferencije - napominje Udovičić.

Osim po broju sudionika, ova konferencija ostat će zapamćena i po atraktivnim temama kao što su obnovljivi izvori energije, zelene tehnologije, klimatske promjene te fondovi EU-a i regionalni razvoj, što potvrđuje, kaže Udovičić, smjer u kojem se želi razvijati Splitsko-dalmatinska županija.

dalmacija - vječna inspiracija

Povezani članci

Who's Online

We have 98 guests and no members online